Crin Antonescu, pe primul loc în topul chiulangiilor la Senat

Publicat: Marţi, 21 Februarie 2012 16:58 // Actualizat: Marţi, 21 Februarie 2012 16:58 // Sursa: RTV.net

Liderul PNL Crin Antonescu nu are, la Senat, nicio prezenţă la voturile finale exprimate prin vot electronic, în sesiunea septembrie - decembrie 2011, arată un studi al IPP. La Camera Deputaţilor, pe ultimele locuri se află social-democratul Viorel Hrebenciuc, cu 3% prezenţă.

Comparativ cu sesiunile anterioare, media prezenţei la Camera Deputaţilor, în perioada septembrie-decembrie 2011, a fost în scădere cu 5%, ajungându-se la 78% grad prezenţă raportat la cele 351 voturi finale exprimate în acest interval, informează Mediafax.

Documentul arată că, în perioada analizată, pe ultimele poziţii ale clasamentului general al prezenţei se află deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, cu 3% prezenţă la voturile finale, şi deputatul PSD Florian Popa, cu 12% prezenţă.

Potrivit calculelor IPP, media de prezenţă a principalelor partide de opoziţie a scăzut cu aproximativ 5-10% în sesiunea recent încheiată. Media de prezenţă a fost de 87% pentru minorităţi, 85,4% pentru independenţi, 82,4% pentru PDL, 75,9% pentru UDMR, dar şi pentru UNPR, 69,9% pentru PNL şi 68,9% pentru PSD.

În ceea ce priveşte liderii de grup de la Cameră, Mircea Duşa (PSD) are cea mai mare rată de prezenţă în sesiunea trecută, anume 93%, urmat fiind de cel al UDMR, deputatul Mate Andras-Levente şi de cel al PDL, deputatul Mircea Toader, fiecare cu 90%. Pe ultima poziţie se află liderul grupului PNL, Călin Popescu-Tăriceanu, cu 57%. Totuşi, prezenţa deputatului a crescut cu 10% faţă de prima sesiune a anului 2011.

Referitor la situaţia prezenţei la voturile finale în Senat, studiul IPP arată că media de participare, pentru perioada septembrie-decembrie, este de 74,9% raportat la un număr de 218 voturi finale asupra proiectelor/propunerilor legislative din plen. Acest procent indică o creştere de peste 12% faţă de sesiunile anterioare.

Neexistând grupul minorităţilor la Senat şi cu un singur independent, senatorul Mircea Geoană, PDL are cea mai bună rată de prezenţă la Senat (84%). UDMR a înregistrat o rată de prezenţă de 79,7%, PSD de 74,5%, UNPR de 70,4% şi PNL de 66,2%.

Studiul IPP mai arată că senatorul PNL Crin Antonescu "are 0% voturi finale exprimate prin vot electronic (cartelă) în sesiunea septembrie - decembrie 2011".

"Pe prima poziţie, cu cea mai bună prezenţă, rămâne şi în sesiunea trecută, senatorul PDL Gheorghe David, alături de alţi senatori care obişnuiesc să participe cu seriozitate la lucrările Senatului, din 2008 de la alegeri până în prezent, anume senatorii Dorel Borza - PDL, Mario Oprea - PNL, Tiberiu Bokor - UDMR, Sorin Fodoreanu - PDL şi Tiberiu Gunthner - UMDR", se mai arată în studiul IPP.

În ceea ce priveşte liderii de grup, pe prima poziţie rămâne liderul PDL Cristian Rădulescu cu 99% prezenţă. Institutul remarcă de asemenea "prezenţa în creştere la voturile finale din Plen a liderului PNL, senatorul Puiu Haşotti cu 86%, cifra fiind cu 20% mai mare faţă de cea înregistrată în prima sesiune a anului 2011".

loading...
9 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
Florin Călinescu a fost dat afara de la Pro TV de urgență!
Florin Călinescu a fost dat afara de la Pro TV de urgență!
27 iun 17:02
...target="_blank">repetent şi un chiulangiu. ...
22 feb 10:50
Răspunde | Votează email 0 email
GhiocelMov
http://cursdeguvernare.ro/prietenii-statului-episodul-ii-lista-senatorilor-si-contractele-lor.html

Ia uitati aici contracte cu statul, vedeti aici unde merg banisorii nostri si de ce tin ei cu dintii de politica, de ce nu vor sa olece ca sa vina alti oameni in parlament.
22 feb 05:24
Răspunde | Votează email 2 email
big
Ei si? De aia nu a dat puterea ordonante de urgenta, asumari de raspundere, nu a modificat codul fiscal, nu a impozitat pensiile si nu a furat Udrea cu Chiorul de i-a gasit dracii!?
22 feb 11:40
Votează email -1 email
vasco bal
bai big...eu ma intreb si comentez ceva oficial..ori tu dai inainte ca "boul" acuzand fara dovezi,iar daca le ai baga-i in puscarie..ca pe nastase.iar in ce priveste oug-rile si asumarile sant legale toti le-au folosit.acum spune tu cum s-ar putea trece o lege prin dezbatere preferatii tai chiulangii...
22 feb 18:59
Votează email 0 email
MMM-K
TU ASTA BAI "BIG" NU TI-E FRICA CA TE CHIORESTE DUMNEZEU DE NU MAI VEZI LUMINA ZILEI???PDL+guvernul UNGUREANU SUPER POLITI-
CIENI DE ELITA PROFESIONALA-
USL;PSD;PNL;PP-DD IN FRUNTE CU ILIESCU SUNT
CURVELE SOCIETATI;CORUPTII;OBRAZNICII CARE CHIULESC PE SPATELE POPORULUI-
21 feb 22:26
Răspunde | Votează email 0 email
vasco bal
ma intreb cum va munci Antonescu la cotroceni dupa ce va ajunge presedinte atat timp cat acum el e in campanie electorala si trebuie sa faca o figura frumoasa?...
22 feb 05:26
Votează email 0 email
big
Te intrebi ca boul?
21 feb 18:45
Răspunde | Votează email 2 email
GhiocelMov
:)) Pai ce treaba are el cu Senatul, altceva decat banii?!
El are treaba la Grivco, la Antena3, la Antena1.
E primul orator al tarii, asa zice CTP :))))) Io spun ca e primul oracaitor al tarii.
Penibil, patetic si absurd.
1
EUR
4.7315
RON
22 Jul
noapte 20 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H