Crin Antonescu: Probabilitatea ca doamna Kovesi să devină şef DNA e foarte mare VIDEO

"Nu pot fi de acord cu decizia trimiterii lui Kovesi la Bruxelles", a spus Crin Antonescu. El a mai declarat că probabilitatea ca fostul procuror general să devină şeful DNA este foarte mare. Antonescu a criticat dur activitatea comisarului european, Jose Manuel Barroso, dar şi a comisarului pe Justiţie, Viviane Reding, acuzându-i că fac presiuni asupra ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru.

RomaniaTV.net
07 oct. 2012, 08:42
Crin Antonescu: Probabilitatea ca doamna Kovesi să devină şef DNA e foarte mare VIDEO

„Mi se pare că în momentul în care noi vorbim despre implicarea Parchetului General, ne facem autodenunţuri la Parchet. A veni apoi şi a trimite ca recomandare aceşti oameni la Bruxelles nu e în ordine”, a declarat Crin Antonescu la Antena 3.

Altele sunt însă motivele de supărare, spune Antonescu. „Dacă doriţi să vă spun părerea mea, mi se pare că probabilitatea ca doamna Kovesi să devină şef la DNA este foarte mare, aşa că nu vă mai necăjiţi pentru Bruxelles”, a adăugat acesta.

Preşedintele PNL a comparat rocada dintre Morar şi Kovesi cu cea de la Moscova, dintre Putin şi Medvedev. „Ideea de rocadă nu are cum să nu te ducă cu gândul la Moscova. Adică asta înseamnă că noi trebuie să înghiţim ideea că în ţara asta nu mai există niciun procuror cinstit şi competent ori eu un asemenea lucru nu cred. Nu am însă ce să fac. Eu peste mâna ministrului Justiţiei nu-i dau”, a conchis Antonescu.