Crin Antonescu şi Traian Băsescu s-ar fi întâlnit prin medierea PPE

Surse politice susţin pentru stiripesurse.ro că în luna ianuarie la Luxembourg ar fi avut loc o întâlnire decisivă pentru intrarea după alegerile europarlamentare a PNL în PPE şi mai multe mutări pre şi post alegeri.

RomaniaTV.net
03 apr. 2014, 16:08
Crin Antonescu şi Traian Băsescu s-ar fi întâlnit prin medierea PPE

La intalnire ar fi participat presedintele PNL Crin Antonescu alaturi de alti liberali pe de o parte si candidatul PPE pentru sefia Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker si alti cativa responsabili ai popularilor europeni pe de alta parte.

Discutiile au fost extrem de practice sustin sursele citate. Liberalii s-au aratat foarte interesati de aderarea la PPE si ce presupune asta, in timp ce partea PPE de conservarea a ceea ce au acum in Romania.

Discutiile s-au extins si la alegerile prezidentiale din Romania. La acest punct reprezentantii PPE au aratat importanta unitatii partidelor de dreapta la aceste alegeri si mai ales restrangerea pe cat posibil a numarului candidatilor partidelor de pe aceasta parte a esichierului politic.

Intelegerea e una extrem de simpla. PPE ar fi de acord cu primirea PNL in randurile popularilor europeni si cu sustinerea lui Crin Antonescu la prezidentialele din noiembrie doar la schimb cu o sustinere a PNL pentru politica actuala a presedintelui Traian Basescu.

La scurt timp dupa intalnirea relatata mai sus, tot la Luxembourg a avut loc si o intalnire Traian Basescu cu Jean-Claude Juncker urmata apoi de o noua intalnire oficiala Antonescu – Basescu la Bucuresti.

Potrivit acelorasi surse… ulterior acestor intalniri… presedintele Crin Antonescu le-ar fi povestit apropiatilor sau ca actualul presedinte al republicii i-a promis ca potentialul de lupta al PSD in teritoriu va fi scazut drastic prin caderea unor capete de baroni.

La scurt timp dupa aceea liderul PNL a lansat retorica potrivit careia dupa prezidentialele din acest an Victor Ponta nu va mai fi premier, iar el sigur va accede in turul II.