Crin Antonescu: Sunt mai multe variante de guvern cu Klaus Johannis prim-ministru

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că dacă liberalii vor câştiga alegerile prezidenţiale, sunt posibile mai multe variante de guvern avându-l ca premier pe prim-vicepreşedintele liberal, Klaus Johannis, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
04 apr. 2014, 17:20
Crin Antonescu: Sunt mai multe variante de guvern cu Klaus Johannis prim-ministru

„Eu nu am spus niciodată că eu dacă aş deveni preşedinte, eu l-aş schimba pe domnul (Ponta n.r.). Nu se poate. Deci, eu cred că după alegerile prezidenţiale, indiferent cine va fi ales preşedinte, se va recompune o majoritate în funcţie de consecinţa rezultatului de la prezidenţiale. Eu cred că dacă noi vom câştiga această bătălie, atunci este foarte probabil să existe o moţiune de cenzură, o cădere a Guvernului Ponta şi formula noastră, Klaus Johannis, candidat de prim-ministru în jurul căruia, după părerea mea, se pot forma mai multe guverne posibile, inclusiv un guvern de uniune naţională”, a spus Antonescu, întrebat fiind cum crede că Johannis va ajunge premier după prezidenţiale.

Liderul PNL a spus despre primarul Sibiului că „în acest moment, este omul din câmpul politic, cu cea mai mare încredere, această încredere este şi în rândurile politicienilor şi a grupurilor parlamentare, deci s-ar putea forma în mai multe variante, un guvern.”

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu a avut loc, vineri, lansarea candidaţilor PNL la europarlamentare pentru regiunea Centru, în prezenţa conducerii partidului şi a membrilor şi simpatizanţilor.

Crin Antonescu a precizat că ţinta partidului la europarlamentare este un scor de 25%, iar prim-vicepreşedintele Klaus Johannis a spus că liberalii pot fi liniştiţi în privinţa unui scor de 22-23%.

„25% este obiectivul pe care noi, la nivelul partidului, l-am asumat”, a spus Antonescu.

De asemenea, Klaus Johannis a spus, răspunzând unei întrebări, că un scor de 22-23% este posibil pentru liberali la europarlamentare.

„Sunt convins că avem cea mai bună echipă de candidaţi pentru europarlamentare, pentru că îi cunosc pe aceşti oameni. Sunt politicieni performanţi, sunt oameni responsabili, sunt oameni competenţi. Eu cred că mult discutata limită de 20% este limita inferioară. Din ultimele discuţii, toată lumea a confirmat că lucrurile merg bine, acelaşi sentiment l-am avut la manifestarea unde aţi putut asista. (…) Cred că putem să mergem liniştiţi spre un 22 – 23 la sută”, a răspuns primarul sibian.