Crin Antonescu va participa la instalarea lui Gigel Ştirbu ca ministru al Culturii

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu a fost invitat de către Administraţia Prezidenţială să participe la ceremonia depunerii jurământului de către Gigel Sorinel Ştirbu ca ministru al Culturii. Invitaţia pune capăt perioadei în care Antonescu nu a mai participat la ceremoniile de la Cotroceni ca urmare a încălcării protocolului la depunerea jurământului ca ministru al Transporturilor de către Ramona Mănescu.

17 dec. 2013, 12:19
Crin Antonescu va participa la instalarea lui Gigel Ştirbu ca ministru al Culturii

Preşedintele Senatului a fost invitat şi a confirmat prezenţa la eveniment. „Ceremoniile referitoare la instalarea domnilor Gigel Ştirbu şi a lui Toni Greblă au loc în succesiune, de la ora 16.00 şi apoi ora 16.15. Suntem invitaţi, participăm”, a declarat Crin Antonescu.

Acesta a plecat de la ceremonia depunerii jurământului de către Ramona Mănescu imediat ce preşedintele Traian Băsescu a luat cuvântul, fapt ce l-a determinat pe şeful statului să anunţe că Antonescu nu va mai fi invitat la Cotroceni deoarece „a avut un comportament necuviincios”.

Astfel, Antonescu nu a fost invitat la jurământul depus de Andrei Gerea ca ministru al Economiei. Preşedinţia a revenit asupra deciziei astfel încât liberalul a figurat pe lista invitaţilor la recepţia de 1 Decembrie, dar nu a onorat invitaţia.