Antonescu nu a fost invitat la Cotroceni la depunerea jurământului de către Gerea

Preşedintele Senatului, liderul liberal Crin Antonescu, nu a fost invitat la Cotroceni la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către Andei Gerea ca ministru al Economiei, susţin surse parlamentare.

RomaniaTV.net
16 oct. 2013, 12:43
Antonescu nu a fost invitat la Cotroceni la depunerea jurământului de către Gerea

Andrei Gerea va fi învestit miercuri, la ora 17.00, în funcţia de ministru al Economiei şi va depune jurământul în faţa preşedintelui Traian Băsescu. Şeful statului a semnat decretul de numire în funcţie a lui Andrei Gerea, după ce premierul Victor Ponta a trimis propunerea la Palatul Cotroceni.

Potrivit unor surse parlamentare, Crin Antonescu nu a primit, aşa cum este obiceiul, invitaţie oficială din partea Preşedinţiei, la ceremonia de depunere a jurământului.

În plus, potrivit surselor, Preşedinţia nu a acceptat la ceremonie prezenţa unui număr extins de invitaţi.

Pe de altă parte, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că va fi prezent la depunerea jurământului lui Andrei Gerea propus pentru funcţia de ministru al Economiei.

„Nu e un favor pe care i-l fac cuiva. Eu am să vă spun un lucru şi e important pentru toţi cei care sunt politicieni: noi ne putem certa, putem să spunem ce cuvinte vrem noi când jucăm în campionatul intern, dar toţi ne vedem la echipa naţională. Iar când suntem la echipa naţională avem nevoie de o atitudine şi un comportament pentru că facem parte din echipa naţională şi eu şi Victor Ponta şi Crin Antonescu şi preşedintele Băsescu, toţi cei care avem demnităţi în statul român. Acolo suntem obligaţi să respectăm regulile pentru că am fost selectaţi în echipa naţională”, a precizat Zgonea.

Întrebat dacă este nevoie de o invitaţie din partea Preşedinţiei în cazul depunerii jurământului unui ministru, Zgonea a răspuns: „Eu am fost informat. Este o comunicare pe canalele oficiale, conducerea preşedinţiei informează conducerea celor două camere cu privire la data şi ora la care depune jurământul ministrul şi bineînţeles preşedintele Camerei deputaţilor şi preşedintele Senatului sunt obligaţi pentru că sunt selectaţi în echipa naţională atunci când au fost selectaţi de parlamente să fie prezenţi”.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a plecat, la cea mai recentă depunere de jurământ de către un ministru la Cotroceni, înainte de terminarea evenimentului.

Andrei Gerea a fost propus de PNL pentru funcţia de ministru al Economiei, după demisia lui Varujan Vosganian. Interimatul a fost asigurat de Daniel Chiţoiu.

CITEŞTE ŞI: Andrei Gerea, propunerea PNL pentru Ministerul Economiei: fost electronist, cu datorii de peste 176.000 euro