Crin Antonescu va semna petiţia pentru graţierea lui Gică Popescu: Trebuie să ne preţuim simbolurile naţionale

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că va semna petiţia iniţiată de clubul Dunărea Calafat pentru graţierea lui Gică Popescu, recent condamnat în Dosarul Transferurilor. "Consider că sunt momente în care trebuie să învățăm să ne prețuim simbolurile naționale și să luăm atitudine atunci când acestea traversează clipe dificile ale vieții lor", se arată într-un comunicat de presă semnat de preşedintele liberalilor.

06 mart. 2014, 16:06
Crin Antonescu va semna petiţia pentru graţierea lui Gică Popescu: Trebuie să ne preţuim simbolurile naţionale

„Precizez că fac această declarație în nume personal, având în vedere amintirea momentelor de bucurie și de mândrie națională pe care această personalitate le-a adus fiecărui român prin rezultatele obținute sub culorile echipei naționale de fotbal a României. De asemenea, nu trebuie să uităm că Gică Popescu, de-a lungul întregii sale activități sportive, a fost un adevărat ambasador al României, făcând apreciat numele țării noastre, acolo unde politicul nu reușea”, argumentează Crin Antonescu.

Acesta a invocat faptul că a fost ministru al Tineretului şi Sporturilor şi crede că simbolurile sportului românesc trebui preţuite şi după retragerea din activitatea sportivă.

Premierul Victor Ponta regretă să-l vadă pe Gică Popescu după gratii

„Cred că Gică Popescu trebuie privit prin prisma rezultatelor și beneficiilor pe care le-a adus României de-a lungul timpului, iar în asemenea momente ar trebui să fim solidari. Astfel, fac un apel la toți cei care s-au bucurat și s-au simțit mândri că sunt români atunci când Gică Popescu juca sub culorile echipei naționale, să se alăture acestui demers de strângere de semnături pentru grațiere”, afirmă Crin Antonescu.

Cerere de graţiere pentru GICĂ POPESCU. Sunteţi PRO sau CONTRA? VOTEAZĂ!

Fostul fotbalist Gheorghe Popescu, candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal, a fost condamnat definitiv la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare. Susţinătorii lui intenţionează să-i trimită o cerere de graţiere lui Traian Băsescu. Pentru ca cererea să fie legală, Gicu Balaci, iniţiatorul acesteia, vrea să se pună de acord şi cu familia.

Dunarea Calafat, prima echipa din cariera a lui Gica Popescu, va depune un memoriu la presedintele Traian Basescu pentru gratierea fostului capitan al nationalei, condamnat la 3 ani o luna si 10 zile de inchisoare in Dosarul Transferurilor.

Cerere de graţiere pentru Gică Popescu, la preşedintele Traian Băsescu

„Implor Generatia de Aur, componentii Craiovei Maxima si pe toti oamenii din fotbal sa sustina initiativa noastra. Si Messi a avut probleme cu justitia si n-a fost arestat”, a declarat Gicu Balaci, presedintele clubului din Calafat pentru www.sport.ro. Dunarea se afla in liga a patra in acest moment.

Presa spaniolă a scris despre condamnarea lui Gheorghe Popescu la închisoare cu executare, reamintind că fostul fotbalist român a fost jucător şi căpitan al FC Barcelona.

„Popescu, fostul jucător al Barcei, condamnat penru fraudă fiscală”, a scris cotidianul As, care menţionează şi faptul că Popescu ar fi trebuit să fie ales, miercuri, preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal.

Şi El Periodico de Catalunya scrie că Popescu va merge la închisoare, alături de alţi şapte oameni de fotbal, între care şi managerul FC Steaua, Mihai Stoica.

„Fostul azulgrana Popescu va trebui să facă închisoare”, a notat El Mundo Deportivo, în timp ce Marca a titrat: „Popescu, fost căpitan cule, trei ani de închisoare pentru fraudă fiscală”.

„Popescu în cătuşe”, scrie presa belgiană, în timp ce francezii de la L’Equipe, France Football şi AFP notează că Popescu, fost căpitan al Barcelonei, a fost condamnat pentru fraudă.

Şi presa engleză a preluat informaţia condamnării lui Popescu, subliniind că fost jucător al echipei Tottenham trebuie să meargă la închisoare.