Crin confirmă înregistrările din şedinţa PNL, dar neagă că se doreşte modificarea legii ANI

Crin Antonescu a confirmat, vineri, discuţiile care au avut loc în şedinţa PNL referitoare la modificarea legislaţiei pentru clarificarea situaţiei anumitor primari cercetaţi de ANI. Liderul PNL a declarat la Adevărul LIVE că ordonanţa la care s-a făcut referire nu viza modificarea legii ANI, ci doar "efectul pe care o lipsă de claritate legislativă îl poate genera".

RomaniaTV.net
24 mai 2013, 15:17
Crin confirmă înregistrările din şedinţa PNL, dar neagă că se doreşte modificarea legii ANI

„Înregistrarea care s-a dat e veridică, e autentică, toate lucrurile s-au discutat acolo. Acolo se face referire la o ordonanţă. Nicăieri nu s-a spus de o ordonanţă de modificare a Legii ANI, ci de o ordonanţă sau un proiect care să clarifice o anumită situaţie administrativă în sensul apartenenţei unor primari la unele consilii de administraţie cu caracter regional, lucru care nu este foarte clar cuprins în lege. Nimeni nu a pus în discuţie legea ANI, ci doar efectul pe care o lipsă de claritate legislativă îl poate genera”, a precizat Antonescu.

Cu toate acestea, liderul PNL a catalogat relatarea România TV drept „încă o diversiune marca Sorina Matei şi Unitatea”.

Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, i-a cerut liderului liberal Crin Antonescu să rezolve problema primarilor şi şefilor de CJ-uri anchetaţi de Agenţia Naţională de Integritate prin emiterea unei ordonanţe de urgenţă care să clarifice modul în care aceştia pot fi cercetaţi. Potrivit unor înregistrări din şedinţa PNL publicate de pesurse.ro, Antonescu a afirmat că un astfel de proiect este deja în discuţii şi că ar aparţine vicepremierului Liviu Dragnea.