Cristian Preda, ATAC la Elena Udrea: A candidat la prezidenţiale pentru a scăpa de DNA

Europarlamentarul independent Cristian Preda, exclus din PMP la începutul acestui an, a afirmat că Elena Udrea a decis să candideze la alegerile prezidențiale pentru a evita vizitele la DNA. În plus, europarlamentarul a adăugat că Elena Udrea nu avea "profil de prezidenţiabil". Totodată, acesta a precizat că PMP a fost clădit tocmai pe lupta anticorupţie însă Elena Udrea a "bulversat" totul, adăugând că în prezent acest partid este "izolat și cu totul marginal" pe scena politică.

09 mart. 2015, 16:02
Cristian Preda, ATAC la Elena Udrea: A candidat la prezidenţiale pentru a scăpa de DNA

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat că Elena Udrea şi-a folosit „pozițiile politice ocupate pentru a influența afaceri și decizii în interes privat” şi că arestarea ei este „o povară” pentru PMP, scrie paginadepolitica.ro 

„Arestarea ei e o povară uriașă pentru PMP. Aș zice că e chiar mai grav decât în cazul altor formațiuni. De ce? Pentru că PMP a fost fondat, la inspirația lui Traian Băsescu, pentru a alcătui o alternativă la partidele corupte”, a precizat Cristian Preda.

Citeşte şi: Preda: După ARESTAREA Elenei Udrea, mi s-a reproşat prezenţa PMP în PPE. Asocierea cu PPDD, scandaloasă

Totodată, europarlamentarul este de părere că Elena Udrea a candidat la prezidenţiale pentru a se feri de DNA.

„Candidatura ei prezidențială era deja un scut în fața DNA, în eventualitatea că o cheamă în toamnă să dea seama. Asta a fost bănuiala mea și i-am împărtășit-o lui Siegfried Mureșan, care a preferat să o susțină până la capăt pe fosta ministră. Inclusiv atunci când Udrea a cerut excluderea mea. Dincolo de chestiuni personale, susținerea pentru corupți dă foarte prost și pentru imaginea PMP în Europa„, a adăugat Cristian Preda.

În plus, Cristian Preda a menţionat că Elena Udrea s-a înscris în cursa pentru preşedinţie deşi nu avea profil de prezidenţiabil.

„Mai mult decât atât, Udrea nu avea profil de prezidențiabil. Am spus-o clar în reuniunea PMP, în care am fost singurul care m-am opus candidaturii ei.”

Europarlamentarul a precizat că împărtăşeşte şi punctul de vedere al Joseph Daul, preşedintele Partidului Popularilor Europeni, care a scris joi pe Twitter, făcând referire la arestarea Elenei Udrea că ”Acceptarea PMP în PPE nu a fost o greșeală. Avem încredere că PMP va lupta împotriva corupției, la fel ca orice alt partid membru PPE”. Totuşi, acesta şi-a arătat îngrijorarea faţă de faptul că Partidul Mişcarea Populară preferă să o susţină în continuare pe Elena Udrea.

CITEŞTE ŞI: Joseph Daul, liderul PPE, reacţie la declaraţiile lui Cristian Preda legate de PMP

Mă tem, însă, că membrii partidului preferă să o susțină pe Udrea, riscând să ajungă precum PSD în vremea solidarității cu Bivolaru (…)România are acum, după fuziunea Blaga-Gorghiu, patru partide în Partidul Popular European: PNL, PNȚCD, UDMR și PMP. Din perspectiva europeană, nu e simplu să gestionezi o situație în care un partid – PNL – se teme că mai mulți membri de vază – și peneliști, și pedeliști – îi vor fi chemați la procuratură, altul – PNȚCD – e muribund, al treilea – UDMR – pierde de la un scrutin la altul simpatizanți și riscă să nu treacă pragul electoral, iar al patrulea – PMP – suspină după Udrea. Ingrat, nu?”

Întrebat dacă ar dori să intre într-un nou partid, Cristian Preda a precizat:  „Nu sunt tentat, nu am primit oferte. Am spus deja public că următoarea mea candidatură va fi ca independent sau nu va fi deloc”.