Cristi Borcea câştiga 1.000 de lei pe noapte la 15 ani. Dezvăluiri uluitoare: „Era diabolic!”

Cristi Borcea, fost acţionar al lui Dinamo şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, câştiga 1.000 de lei pe noapte încă de la vârsta de 15 ani.

07 dec. 2020, 16:03
Cristi Borcea câştiga 1.000 de lei pe noapte la 15 ani. Dezvăluiri uluitoare: „Era diabolic!”

Cristi Borcea este unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, iar unul dintre prietenii săi din tinereţe a dezvăluit cum făcea banii. Emil Ursu, antrenorul echipei secunde a lui Dinamo, a oferot detalii uluitoare la GSP Live.

Cristi Borcea câştiga 1.000 de lei pe noapte la 15 ani

„Pe Cristi Borcea l-am cunoscut în 1984. El avea 14 ani, eu aveam 20. Clubul mi-a dat o garsonieră. Cristi locuia vizavi, la etajul 3. A venit, mi-a zis că e dinamovist, iar mie mi-a plăcut de el, era foarte spontan. L-a dus mintea să facă bani diabolic de la vârsta aia. Eu am primit apartament în Tei, s-a mutat apoi și fratele meu la București și l-am luat la mine. Aveam video, televizor color, care pe vremea aia nu prea existau”, a spus Emil Ursu.

Giovanni Becali, dezvăluiri din închisoare: „Jucam poker pe ţigări. Lui Borcea, cu mulţi copii şi mult neveste, i-a fost mai greu”

„Cristi venea nonstop la mine. La 15 ani lua videoul și televizorul color și difuza filme prin blocuri. Câștiga între 700 și 1.000 de lei pe seară. Pleca cu ele sau îi chema pe alții la noi, se descurca. În fiecare seară când eram liber, dacă ieșeam la restaurant eram împreună. Am rămas prieteni, suntem și rude, el cu Mihaela (n.r. – prima soție a lui Cristi Borcea) mi-au botezat fata. În 1988, a fost cavaler de onoare la nunta mea”, a mai povestit Emil Ursu la GSP Live.

Pescar amator

Emil Ursu a povestit şi o întâmplare haioasă cu Cristi Borcea, petrecută pe vremea când omul de afaceri ocupa funcția de director de marketing la Dinamo.

„Când era director de marketing, eu aveam grupă de juniori la Dinamo. M-a sunat într-o zi pe la 3 dimineața, cred că se despărțea de nea Cornel Dinu. „Băi, hai, nu mergem la pescuit?” „Cum să plecăm mă la pescuit la ora asta?” Atunci avea libertate. Treceam pe la Obor, luam tot ce trebuie și plecam. Mergeam unde prindeam, credeți că avea răbdare? Îi plăcea să prindă. Cred că și acum merge, se relaxează”, a spus Emil Ursu.

Condamnat de două ori

Cristi Borcea a fost la Dinamo în perioada 1998-2012 și a câștigat 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe.
În martie 2014, a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare. În februarie 2019 a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în „Dosarul Retrocedărilor”. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.