Cristi Borcea este falit! Ce s-a întâmplat cu averea fostului boss de la Dinamo: „Nu mai am absolut nimic!”

Cristi Borcea a făcut publice detalii fascinante despre situaţia sa financiară și strategia adoptată pentru administrarea averii sale considerabile, estimată la aproximativ 90 de milioane de euro de către Forbes.

23 nov. 2023, 16:27
Cristi Borcea este falit! Ce s-a întâmplat cu averea fostului boss de la Dinamo: „Nu mai am absolut nimic!”
Cristi Borcea este falit! Ce s-a întâmplat cu averea fostului boss de la Dinamo: "Nu mai am absolut nimic!"

Cristi Borcea este falit! Fostul acționar de la Dinamo, care a condus echipa în perioada 1998-2012 și a cucerit numeroase trofee, inclusiv patru campionate, șase cupe și două supercupe, a ales să își dedice această perioadă strategiei financiare și familiei sale. Cristi Borcea a mărturisit că aproape toate bunurile sale sunt trecute pe numele mamei sale și fac parte din moștenirea destinată și fiilor săi, Patrick și Angelo.

„Dacă nu e mama, atunci cine? În mama am cea mai mare încredere. (n.r. – dacă are totul pe numele mamei) Da, păi ce să fac? Eu am pe numele mamei tot. Bine, sunt și la Patrick, și la Coco. (n.r. – dacă are ceva pe numele său). Nu, absolut nimic”, a declarat Cristi Borcea într-un mod deschis și relaxat în cadrul podcastului „Tare de tot” al lui Viorel Grigoroiu.

Citeşte şi: Cristi Borcea a dezvăluit secretul care l-a transformat în masculul alpha: „Am avut șansă de la Dumnezeu”. Cum a reușit să cucerească orice femeie și-a dorit

Cristi Borcea a oferit o privire în culisele începuturilor sale în lumea afacerilor, rememorând că a fost gestionar de butelii încă din perioada lui Nicolae Ceaușescu. Cu un ton amuzant, a povestit cum Revoluția l-a surprins cu o sumă semnificativă de bani ascunsă în tapițeria mașinii sale. „Eu am intrat în acest domeniu pe timpul lui Nicolae Ceaușescu. Încă de atunci am fost gestionar de butelii. Asta a fost afacerea mea, iar voi râdeați de mine… Am fost la Procesul Etapei și niște fete mi-au adus butelii și am spus că nu îmi este rușine, că de aici îmi fac banii. M-a prins Revoluția cu 512.000 de lei în tapițeria mașinii. Nu aveai unde să-i ții! Atunci dacă te prindea primeai închisoare pe viață, că spuneau că ai subminat economia națională. Nu aveam probleme financiare în familie. Tata lucra la Antefrig și aveam de toate. Și mașină, și televizor color… Când a venit Cornel Țălnar la mine în casă, după anii ’90, și am deschis biblioteca, a văzut că nu am cărți, ci bani. A ieșit din casă! Mă întreba dacă nu am spart o bancă!”, a mai spus Cristi Borcea.

Citeşte şi: Cum reușea Cristi Borcea să se îngrijească în pușcărie: „Aveam deținuți care mă pensau cu ața. Părul din urechi îl fac cu flacăra, acolo m-au învățat”

Acesta a dezvăluit şi două afaceri în care a pierdut foarte mulți bani: „Au fost două momente în viața mea când am rămas fără bani. Prima oară la Caritas, în 1992 sau 1993, când am băgat multe sute de mii de dolari, iar atunci am vândut ce mai aveam de valoare și am luat-o de la început cu buteliile. Al doilea moment a fost când am adus țigări, iar atunci am pierdut 500.000 de dolari, că atunci se aduceau multe țigări de contrabandă și eu am lucrat legal. Eu luam cu 270 de lei pachetul şi era în piață cam 100 de lei”.