Cum reușea Cristi Borcea să se îngrijească în pușcărie: „Aveam deținuți care mă pensau cu ața. Părul din urechi îl fac cu flacăra, acolo m-au învățat”

Cristi Borcea a dezvăluit în cadrul podcast-ului lui Viorel Grigoroiu cum a reușit să se îngrijească în pușcărie, timp de cinci ani și o lună. În timpul detenției, controversatul om de afaceri nu a dus lipsă de prea multe lucruri, reușind să se adapteze condițiilor din închisoare.

15 nov. 2023, 21:14
Cum reușea Cristi Borcea să se îngrijească în pușcărie: „Aveam deținuți care mă pensau cu ața. Părul din urechi îl fac cu flacăra, acolo m-au învățat”
Cum reușea Cristi Borcea să se îngrijească în pușcărie

În cadrul podcast-ului „Tare de tot” prezentat de Viorel Grigoroiu , Cristi Borcea a vorbit despre experiența trăită în închisoare, după ce în martie 2024 a fost condamnat la șase ani și patru luni de închisoare cu executare în Dosarul Trasnferurilor, acesta fiind eliberat condiționat în iulie 2018 după ce executase patru ani și patru luni din pedeapsă, iar în februarie 2019 a fost încarcerat după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța, eliberarea condiționată producându-se în noiembrie 2019.

Citește și: Boala de care suferă Cristi Borcea: „S-a agravat în închisoare. Iau în jur de 30 de pastile pe zi”

Cristi Borcea este cunoscut ca fiind un bărbat îngrijit, care adesea trece pragul salonului de înfrumusețare din Dorobanți, deținut chiar de el. Milionarul nu a ținut secret acest lucru și recunoaște că vrea să sfideze „legea vârstei”.

Chiar și în pușcărie, fostul patron al lui Dinamo a reușit să se adapeze, deținuții fiind cei care îl tundeau și îl pensau. De fiecare dată când mergea în permisie, se ducea să își pună acid.

„M-am adaptat. Te adaptezi, n-ai ce să faci. Veneau ăia la Jilava, stăteam patru, atâția eram într-o cameră, venea televiziunea să vadă camera lui Borcea. Se închinau, eram cu paturi suprapuse. Creme îți luai de la magazin, eu îmi luam și acolo. Primul lucru, acid hialuronic fiole, comandam, ce ziceai aia îți aducea. Nu aveai voie să iei orice, dacă permitea regulamentul. Aveam frizeri acolo, care făceau cursurile și mă tundeau tot timpul. Eu acum, acasă, părul din urechi îl fac cu flacăra, că acolo m-au învățat, la pușcărie. Cu bricheta, așa m-au învățat, așa fac. Aveam acolo deținuți care făceau cu ața, mă pensau. Sunt specializați. În momentul în care veneam în permisie, atunci îmi puneam acid, când veneam în permisie de două zile, trei zile, cinci zile”, a dezvăluit Cristi Borcea.

Citește și: Cristi Borcea a tras de două ori cartea necâștigătoare: „Am rămas de două ori falit: o dată la Caritas, a doua oară când am încercat să comercializez țigări BT cu timbre”

Este bine cunoscut faptul că Borcea a împărțit celula cu fraţii Victor și Giovanni Becali. Aceștia reușeau să se „gospodărească” împreună și făceau tot ce le stătea în putință pentru a pleca în permisie. Astfel, nu se fereau de munca de jos și găteau, spălau vasele, măturau și dădeau cu mopul.

„Am dormit cu Victor în aceeași cameră 4 ani cred. Giovanni s-a eliberat mai devreme. Eu eram cu spălatul, Victor cu mâncarea, fiecare făcea ceva. Spălam vasele, rufele aveam mașină. Am sta vreo 7 luni, opt luni, unde mă sculam la 5 jumate dimineața, măturam holul secției și unde stătea jandarmul și după dădeam cu mopul. M-am specializat, sunt specialist la dat cu mopul și la spălat farfurii. Dacă nu muncești acolo, nu beneficiezi de un regim mai bun, să te duci de la închis la semi-deschis, de la semi-deschis la deschis, nu beneficiezi de puncte să pleci în permisie. Prima permisie am avut-o după aproape un an”, a mai povestit Cristi Borcea.