Cristi Borcea îşi vinde complexul Pam Beach din staţiunea Olimp pentru 9,2 milioane de euro. Unde se duc banii: „Am separare de bunuri”

Contractul de vânzare urmează să fie semnat cel târziu la 3 octombrie 2024, conform promisiunii bilaterale de vânzare-cumpărare.

31 ian. 2024, 11:34

Hotelul Pam Beach (fostul hotel Muntenia) din stațiunea Olimp, clasificat la 3 stele și deținut de familia omului de afaceri Cristi Borcea, este vândut, alături de restaurant și terenurile aferente, pentru 9,2 milioane de euro, către compania Steaua de Mare H&R, relevă date analizate de Profit.ro.

Contractul de vânzare urmează să fie semnat cel târziu la 3 octombrie 2024, conform promisiunii bilaterale de vânzare-cumpărare. În paralel a fost semnat și un contract de închiriere, tot pentru hotelul Pam Beach și restaurantul aferent acestuia, cu o durată de până la 3 octombrie 2024. Cheltuielile de închiriere, în valoare de 800.000 de euro + TVA, vor fi plătite în două tranșe, până în iulie 2024.

Cristi Borcea i-a spus adio definitiv fostei soții. Mihaela a fost „zburată” din afacerile comune. Pe mâna cui a ajuns „perla” din Olimp

Pam Beach Olimp are 13 etaje și 210 camere modernizate în 2021, dintre care 187 duble, 12 triple și 11 apartamente. Societatea Steaua de Mare H&R, fondată în 2023, este controlată printr-o altă firmă de Anda și Mihai Răducanu, care mai dețin și firma SDM Reparații și Amenajări S.R.L., conform termene.ro.

Complexul Steaua de Mare deține mai multe hoteluri, printre care Meduza, Delfinul, Vila Steaua de Mare, Aqvatonic și Tomis.

Înființată în urmă cu peste două decenii, Muntenia Estival, care operează astăzi hotelul, a avut o cifră de afaceri de aproape 7,2 milioane de lei în 2022, plus 29% față de anul anterior, și un profit net de puțin peste 1 milion de lei.

Cristi Borcea și-a pus averea la adăpost. „Am separare de bunuri”

După două divorțuri, Cristi Borcea și-a găsit fericirea în brațele Valentinei Pelinel. Dar a avut mare grijă la avere. Invitat cu ceva timp în urmă în podcast-ul „Tare de tot”, Cristi Borcea a povestit cum a împărțit averea între fostele soții, copii și actuala parteneră de viață. Fostul acționar de la Dinamo a mărturisit că Mihaela a rămas cu multe lucruri de când au fost căsătoriți, în schimb la Alina s-a schimbat treaba. Casa fiind pe numele copiilor. Iată cum stau treburile cu Valentina Pelinel.

„Nu sunt mulțumite să spună: „Doamne ajută, ce ne-a dat, ce condiţii și cum ne-a ținut”. Nu! Mai bine nu. Mai bine copiilor!”

„Mihaela are casă, are toate cele pe care le-am făcut. I-am lăsat foarte multe și Mihaelei. Dar Alina casa… este pe numele copiilor. Eu asigur toate condițiile, absolut tot. Cu Valentina am separare de bunuri. Și tot ce am luat copiilor, apartamente unde au chirii, sunt pe numele copiilor.

„Doar pe numele copiilor. Știi de ce? În momentul în care dai femeilor, eu având mai multe și mai mulți copii… după un timp, ele cred că li se cuvine. Nu sunt mulțumite să spună: „Doamne ajută, ce ne-a dat, ce condiţii și cum ne-a ținut”. Nu! Mai bine nu. Mai bine copiilor! Eu am vorbit cu Valentina și mi-a spus că pe ea nu o interesează. Am luptat amândoi, am trecut prin momente grele, a fost lângă mine în momente grele și am făcut separare de bunuri la început”, a mărturisit Borcea.

Cristi Borcea a dezvăluit secretul care l-a transformat în masculul alpha: „Am avut șansă de la Dumnezeu”. Cum a reușit să cucerească orice femeie și-a dorit
În ceea ce o privește pe fiica sa, Melissa, studentă la facultate în SUA, Cristi Borcea i-ar face orice poftă tinerei care locuiește într-o casă care valorează trei milioane de euro. „Melissa învaţă la facultate în America. Valentina a plecat cu Milan şi a stat la Melissa acasă. Copiii dorm împreună, se iubesc mult. Eu aveam un penthouse pe malul oceanului şi casa care le-am făcut-o cadou copiilor. Valorează în jur de 3 milioane de euro. În ea stau şi acum”, a spus Borcea. De altfel, Melissa a primit cadou de la tatăl său și o super mașină, alături de care și-a făcut și o fotografie și a postat-o pe contul de socializare, spre bucuria fanilor.