Cristi Borcea va face 7 ani şi jumătate de închisoare. Curtea de Apel i-a contopit pedepsele

Curtea de Apel București a decis contopirea pedepselor in cazul lui Cristian Borcea, fostul acţionar dinamovist urmând sa execute 7 ani si 6 luni de închisoare.

18 mart. 2019, 10:42
Cristi Borcea va face 7 ani şi jumătate de închisoare. Curtea de Apel i-a contopit pedepsele

Cele două pedepse contopite sunt condamnarea de 5 ani din Dosarul Retrocetarilor şi cea din Dosarul Transferurilor, în care Borcea fusese eliberat condiţionat.

Citeşte şi Cristi Borcea, din închisoare, la spital. Afaceristul este grav bolnav. De ce suferă

Dispune contopirea pedepselor anterior mentionate, urmând ca petentul să execute pedeapsa cea mai grea de 5 ani închisoare, sporită cu 2 ani si 6 luni închisoare, în final urmând să execute 7 ani si 6 luni închisoare„, se arată în decizie.

Din această pedeapsă se vor scădea cei 4 ani şi 4 luni, pe care Borcea i-a executat deja în închisoare în dosarul transferurilor din fotbal, astfel că fostul finanţator va mai sta încarcerat încă trei ani şi două luni.

Instanţa a mai stabilit că lui Borcea i se vor interzice exercitarea mai multor drepturi, printre are şi cea de asociat, acţionar sau de reprezentant al unui club de fotbal, pe o durată de 2 ani, după ce iese din închisoare.

Hotărârea de luni a Curţii de Apel nu este definitivă.