Cristi Dănileţ a sesizat Parchetul în legătură cu acuzaţiile lui Dan Andronic privind arhiva SIPA. Plângerea a ajuns la DIICOT

Publicat: Marţi, 16 Mai 2017 15:30 // Actualizat: Marţi, 16 Mai 2017 15:40 // Sursa: romaniatv.net

Judecătorul Cristi Dănileţ a anunţat că a sesizat Parchetul General în legătură cu informaţiile din articolul privind arhiva SIPA scris de Dan Andronic. Sesizarea sa vizează "deţinerea sau dezvăluirea nelegală a unor informaţii din arhiva SIPA".

UPDATE Plângerea făcută de judecătorul Cristi Dănileţ în legătură cu articolul lui Dan Andronic privind arhiva SIPA a fost trimisă la DIICOT, a anunţat Parchetul General, potrivit News.ro.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului General, sesizarea judecătorului Cristi Dănileţ a fost transmisă, marţi, pentru soluţionare, Direcţiei de Investigare de Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

 

"Ieri am sesizat Parchetul General cu privire la deținerea sau dezvăluirea nelegală a unor informații din arhiva SIPA. Cine știa de așa ceva și a tăcut până acum este cel puțin complice. Nimeni dintre „curajoșii” ce comentează în online sau în presă nu a făcut până acum o astfel de sesizare. Mie mi-a luat fix trei minute. Iar cu legea... eu nu mă joc", a anunţat Cristi Dănileţ pe Facebook.

În sesizarea adresată procurorului general, el face referire la faptele dezvăluite în articolul apărut în Evenimentul zilei, cu privire la 3000 de dosare din arhiva SIPA.

Articolul menţionează că în mandatul Monicăi Macovei s-au produs "manipulări interesate" ale documentelor din arhivă, că ar fi fost sustrase şi distruse dosare ale unor magistraţi, care ulterior ar fi avansat în funcţii şi că Dănileţ ar fi fost unul dintre cei care au avut acces la arhivă, fără însă a se supune niciunei reguli privind accesul la dosare.

De altfel, Cristi Dănileţ precizează în sesizare că în articol se menţionează despre "sustragerea sau copierea unor documente aflate sub regimul informaţiilor clasificate", documente la care a avut acces şi el în 2007, în virtutea funcţiei de consilier al ministrului Justiţiei însărcinat cu "investigarea arhivei SIPA pentru a stabili destinaţia documentelor depozitate în cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor".

"Precizez că nu am sustras, copiat, stocat, dezvăluit informaţii cuprinse în notele consultate de mine din arhiva SIPA, nici în scris, nici oral sau sub orice altă formă", scrie Dănileţ.

"Fiindcă în articolul ataşat se fac afirmaţii cu privire la fapte ce intră în conţinutul infracţiunii prevăzute de articolul 39 din Legea 182/2002, raportat la art. 303 - 304 Cod penal, vă sesizez pentru a efectua cercetările ce se impun", arată Dănileţ în sesizare.

Citeşte şi: Dan Andronic: În timp ce era inventariată, arhiva SIPA a fost copiată. Cristi Danileţ îl dă în judecată pe Andronic UPDATE

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
arhiva SIPA Cristi Danileţ Dan Andronic
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
28 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H