Cristi Danileţ, judecător CSM: Ceea ce se întâmplă azi la Bruxelles înseamnă război

Judecătorul Cristi Danileţ, membru al CSM, a subliniat pe pagina sa de socializare că ceea ce se întâmplă azi la Bruxelles înseamnă război.

22 mart. 2016, 16:04
Cristi Danileţ, judecător CSM: Ceea ce se întâmplă azi la Bruxelles înseamnă război

„Sper ca ne-a pierit tuturor spiritul de ospitalitate si alte baliverne cu care suntem indoctrinati doar ca sa fim corecti politic. Cand doua culturi sunt total diferite, concilierea dintre ele e imposibila.

Orice contact masiv inseamna ciocniri violente, soldate cu morti, raniti si distrugeri. Politica e una, realitatea – dupa cum se vede – e alta. Dumnezeu sa ii ierte pe mortii de azi. Si pe cei din Ankara, si pe cei din Paris. Ca si pe cei care iau decizii pentru noi zilnic si…”, a scris judecătorul CSM pe Facebook.

„Nu vreau sa fiu cinic, dar chiar sper sa nu apara acum careva sa spuna ca daca teroristii vor fi urmariti si interceptati, li se violeaza dreptul la viata privata…”, a conchis magistratul.

Citeşte şi: Atentate teroriste la Bruxelles. Bilanţ OFICIAL: 32 de morţi şi peste 200 de răniţi GALERIE FOTO VIDEO

„Dreptul, care s-a dorit a fi un sistem de protecție a individului, se dovedește de fapt un sistem care vulnerabilizează societatea în ansamblu. Paradoxal, drepturile omului ocrotesc individul potențial periculos pentru societate. De aceea cred că poate e timpul să discutăm despre necesitatea ca drepturile omului să treacă la un alt nivel, al drepturilor oamenilor sau chiar ale societății, păstrând, evident, precauțiile de a nu se ajunge la o mutație dinspre individualism spre socialism. Altfel, ceea ce înțelegem azi prin drept va fi în curând doar ceva iluzoriu, iar societatea, și așa înfricoșată, va rămâne neputincioasă pentru un viitor imprevizibil”, nota magistratul într-un articol de la sfârşitul anului trecut.