Cristi Danileț renunță la magistratură. Judecătorul vrea să se pensioneze la 48 de ani

Judecătorul Cristi Danileț vrea să se pensioneze la vârsta de 48 de ani. Clujeanul a depus deja cererea și așteaptă să fie eliberat din funcție, prin pensionare.

05 ian. 2024, 23:11
Cristi Danileț renunță la magistratură. Judecătorul vrea să se pensioneze la 48 de ani

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) are pe ordinea de zi a ședinței programate pentru săptămâna viitoare, eliberarea din funcție, prin pensionare, a magistratului de la Tribunalul Cluj, relatează monitorulcj.ro.

Secția pentru judecători a CSM are pe ordinea de zi din 10 ianuarie cererea de pensionare depusă de judecătorul clujean Cristi Danileț (48 de ani), în prezent magistrat la Tribunalul Cluj, potrivit instituției.

Citește și Va candida sau nu George Simion la președinția României: „Eu, față de alți lideri politici, nu voi trăda românii”. Ce spune liderul AUR despre oponentul din turul doi

Cristi Danileț a revenit în magistratură în primăvara anului trecut, după ce a câștigat al treilea proces cu Inspecția Judiciară. În decembrie 2021, judecătorul a fost exclus din magistratură de CSM pentru manifestări pe care le-ar fi avut pe rețelele sociale.

Apoi au mai urmat două excluderi fiindcă a făcut politică prin participarea la activitatea unor ONG-uri din care făcea parte, și pentru exercitarea funcției cu gravă neglijență.

Cu doi ani în urmă, Cristi Danileț a fost premiat de Grupul pentru Dialog Social (GDS) pentru activitatea sa din anul 2021. Un an mai târziu, în noiembrie 2022, Danileț devenea cetățean al Republicii Moldova, în urma unui decret semnat de președintele Maia Sandu.

„Vine un moment când spui că ai făcut destul şi nu poţi să faci mai mult. Acum, am ajuns la un astfel de moment, al carierei mele. După 25 de ani, mă opresc cu activitatea în magistratură”, a scris Danileţ pe Facebook, vineri.

Citește și Marcel Ciolacu, anunţuri importante despre Schengen: „Pentru prima dată, avem un proces ireversibil”

Judecătorul a mai spus că va fi prezent în continuare în spaţiul public ”pentru a lăuda ceea ce se face bine şi a critica ceea ce se face prost în domeniul legal şi judiciar”.

„Mă voi concentra mai mult pe educaţia juridică a oamenilor, pe care am de gând să o extind de la cea pentru copii, de care mă ocup de ani buni, la cea pentru adulţi. Voi continua să pregătesc studenţi, pentru a deveni oameni ai legii mai buni ca mine. Voi dedica mai mult timp familiei, aşa cum merită”, a spus judecătorul.