Cristian Borcea află miercuri dacă scapă de închisoare

Tribunalul Ilfov va decide, miercuri, dacă fostul finanțator al clubului de fotbal Dinamo va fi pus în libertate, după ce a executat o parte de pedeapsa primită în luna februarie, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia şi în dosarul transferurilor din fotbal.

05 nov. 2019, 10:14
Cristian Borcea află miercuri dacă scapă de închisoare

Cristi Borcea are de executat o pedeapsă de 7 ani și 6 luni în cele două dosare, din care 5 ani și o lună a stat în penitenciar. Dacă instanța îi admite definitiv cererea de liberare condiționată, Borcea va executa restul pedepsei în libertate, urmând să fie supravegheat de un ofițer de probațiune până la executara integral a pedepsei.

 

Judecătoria Sectorului 4 a decis, pe 11 septembrie, că Borcea poate fi eliberat condiționat. Decizia a fost însă contestată de procurorii DNA, care au cerut ca Borcea să execute în continuare pedeapsa în penitenciar, pentru că nu a dat dovadă de ”stăruința în muncă și reeducare”. „Timpul petrecut în detenţie nu reprezintă pentru noi o dovadă relevantă, având în vedere numărul mare al infracţiunilor. Nu rezultă din programul educaţional că s-a remarcat în mod deosebit”, a spus procurorul în fața instanței care a judecat în septembrie cererea lui Borcea.

Contestația DNA va fi judecată miercuri de Tribunalul Ilfov, care va decide definitiv dacă Borcea va fi eliberat condiționat sau dacă va mai sta câteva luni în penitenciar.