Cristian Boureanu scapă de controlul judiciar

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au aprobat cererea fostului deputat Cristian Boureanu şi i-au ridicat controlul judiciar în dosarul în care este judecat pentru ultraj, după ce a lovit un poliţist, transmite România TV. Boureanu ceruse încă din vară ridicarea controlului judiciar, pe motiv că vrea să plece în vacanţă în Dubai.

RomaniaTV.net
03 dec. 2018, 10:38
Cristian Boureanu scapă de controlul judiciar

Fostul deputat Cristian Boureanu a fost audiat, joi, de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti în dosarul de ultraj întocmit după ce ar fi lovit un poliţist rutier pe parcursul anului trecut după un control. Fostul parlamentar a declarat în faţa instanţei că se consideră în continuare nevinovat.

Vizavi de măsura controlului judiciar, Cristian Boureanu a mai declarat că este un caz unic cu o astfel de măsură preventivă în vigoare de mai bine de un an.

„Cred că sunt nevinovat, cred că astăzi am probe care dovedesc acest lucru. Eu nu am făcut abuz. Cred că sunt un caz unic, am trecut de prima instanţă, sunt în control, nici avocaţilor nu le vină să creadă dar repet este mult mai importantă nevinovăţia mea şi nevinovăţia noastră şi buna noastră credinţă. Nu mai sunt rezident american de peste 8 luni de zile şi nu am mai fost în Statele Unite de peste doi ani şi jumătate”, a mai precizat Cristian Boureanu.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 l-au condamnat la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare pe Cristian Boureanu în dosarul în care acesta este acuzat de ultraj. Judecătorii au achitat-o pe iubita lui Boureanu, Laura Dincă, pentru mărturie mincinoasă. Judecătorii l-au mai obligat pe Cristian Boureanu să îi plătească lui Andrei Ovidiu, poliţistul pe care Cristian Boureanu l-ar fi lovit în noaptea în care a avut loc incidentul, 7.000 de euro daune morale.