CRISTIAN BUŞOI, desemnat CANDIDATUL PNL pentru Primăria Capitalei

Organizaţia PNL Bucureşti l-a desemnat, miercuri, pe europarlamentarul Cristian Buşoi candidat al partidului pentru Primăria Capitalei, la alegerilor locale care vor avea loc în 2016. Propunerea urmează să fie prezentată în ședința Consiliului Național al PNL, care va avea loc vineri.

09 dec. 2015, 17:46
CRISTIAN BUŞOI, desemnat CANDIDATUL PNL pentru Primăria Capitalei

Cristian Bușoi a fost votat în unanimitate de organizaţia PNL Bucureşti candidatul pentru Primăria Capitalei, potrivit Agerpres. „A fost o desemnare a PNL București. (…) A fost un vot unanim. E o propunere pe care conducerea PNL București și-o asumă. Din zilele următoare, venim în fața bucureștenilor cu soluții la problemele cu care se confruntă Bucureștiul — de la trafic la sistemul de încălzire, de la accesarea fondurilor europene până la poluarea și dezvoltarea haotică a Capitalei„, a declarat Cristian Bușoi, la B1 TV.

În cursul lunii ianuarie, cel mai probabil, a anunțat el, organizația din București a PNL va desemna candidații pentru cele șase sectoare. „Vom veni în fața bucureștenilor ca o echipă de candidați, sperând să-i convingem că lucrurile pot fi gestionate cu mai multă implicare, eficiență, transparență„, a adăugat Bușoi.

Ceilalți trei candidați înscriși în competiția internă – Ludovic Orban, Petre Roman și Costică Canacheu – nu au fost supuși la vot, potrivit unor surse liberale. Votul a fost prin ridicare de mână, și nu prin vot secret, așa cum prevede Statutul PNL.

Biroul Politic Național va lua în discuție propunerea făcută de PNL București. Propunerea urmează să fie prezentată în ședința Consiliului Național al PNL, care va avea loc vineri.

Cristian Buşoi a apărut, marţi, alături de preşedintele Klaus Iohannis, la un eveniment legat de patrimoniul Bucureştiului, cei doi evitând să explice prezenţa eurodeputatului, însă aceasta a fost interpretată ca un semnal de susţinere din partea şefului statului.

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, miercuri, că apariţiile europarlamentarului PNL Cristian Buşoi în preajma preşedintelui Klaus Iohannis fac parte din „reţeta de campanie”, afirmând că probabil şeful statului a vrut să arate o anumită preferinţă. „Fac parte din reţeta campaniei, probabil că preşedintele Iohannis a vrut să arate o anumită preferinţă„, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban, înscris în cursa internă pentru Primăria Capitalei.

La Consiliul Naţional, din data de 11 decembrie, potrivit lui Ludovic Orban, candidatul susţinut de PNL în cursa pentru Primăria Capitalei va putea fi doar anunţat, nu şi validat.

Pentru sectoare s-au înscris următorii liberali: Sector 1 – Diana Tuşa, Sector 2 – Dan Cristian Popescu, Sector 3 – Eugen Nicolăescu, Cristian Tudorache, Bogdan Jansen, Sector 4 – Marius Rogin, Sector 5 – Ovidiu Raeţchi, Sector 6 – Răzvan Mironescu.