Buşoi: Guvernul PSD va pleca. Opoziţia trebuie să înţeleagă că România nu trebuie să se scufunde, ca noi să o salvăm

România este în criză guvernamentală şi trebuie să evite o criză politică prelungită, este de părere europarlamentarul Cristian Buşoi. În opinia liberalului, "Guvernul Dăncilă nu mai are sprijinul politic necesar și nici suport popular".

RomaniaTV.net
29 aug. 2019, 08:05
Buşoi: Guvernul PSD va pleca. Opoziţia trebuie să înţeleagă că România nu trebuie să se scufunde, ca noi să o salvăm

„Președintele le-a spus cu subiect și predicat că sunt obligați să respecte Constituția, să meargă în fața Parlamentului și să ceară un vot. Aritmetica parlamentară este clară. Doamna Dăncilă nu are de unde să adune 234 de voturi pentru ca Guvernul PSD să obțină sprijinul necesar.

Am văzut, aseară, că doamna Dăncilă nu conștientizează gravitatea situației, faptul, că în acest moment Guvernul nu are o majoritate în Parlament. În loc să accepte realitatea, în loc să scurteze criza politică, Premierul României refuză să demisioneze, prelungește criza politică și spune că vrea să meargă în Parlament să se supună votului.

Doamna Dăncilă va constata la votul din Parlament că niciun partid politic nu va dori să se mai asocieze cu cel mai slab și incompetent Guvern din istoria României. În aceste momente, toți aliații PSD au fugit, pentru că sunt conștienți de dezastrul pe care l-a făcut PSD în acești ani de guvernare și știu că se apropie decontul politic, alegerile electorale”, a scris Cristian Buşoi.

Liberalul avertizează că „Guvernul PSD va pleca. Este o chestiune de zile”.

„Dar noi, politicienii din opoziție, avem obligația să creăm o alternativă, să dăm României o soluție. De aceea, cred că este momentul ca toate partidele de opoziție să înțeleagă că nu trebuie să așteptăm ca România să se scufunde, ca noi să o salvăm. Avem o obligație față de țară, avem o obligație față de cetățeni. Trebuie să ne așezăm la masa discuțiilor, să adoptăm un program de măsuri și să încercăm să reparăm, cât mai repede, ce este de reparat.

Dacă Brătienii își puneau problema să accepte guvernarea sau nu, astăzi nu mai aveam România Mare. Datoria omului politic este să servească poporul tot timpul, nu part time și nu doar când consideră el că este în avantajul partidului său.

Avem datoria să asigurăm o guvernare competentă, să luăm măsurile necesare astfel încât să nu ajungem într-o criză economică și socială, iar la momentul alegerilor putem concura în mod cinstit, oferind cetățenilor oferta noastră și supunându-ne votului pe care aceștia ni-l vor da.

Politicienii români trebuie să dea dovadă de responsabilitate. Nu este timp de jocuri politice mici”, a mai scris Cristian Buşoi pe Facebook.


loading...