Cristian Cioacă, după gratii: Magistraţii au decis ARESTAREA acestuia pentru uciderea Elodiei

Cristian Cioacă, acuzat de uciderea Elodia Ghinescu, a fost arestat, la cinci ani de la dispariţia avocatei. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis miercuri arestarea poliţistului pentru 29 de zile, informează România TV.

RomaniaTV.net
05 dec. 2012, 14:35
Cristian Cioacă, după gratii: Magistraţii au decis ARESTAREA acestuia pentru uciderea Elodiei

Poliţistul Cristian Cioacă, arestat preventiv, miercuri seară, pentru omor deosebit de grav, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, a fost ridicat de poliţişti de la locuinţa sa din Piteşti, încătuşat şi dus la sediul IPJ Argeş, de unde va fi preluat de către poliţiştii bucureşteni.

Poliţistul Cristian Cioaă a fost ridicat din apartamentul său situat la etajul al doilea al unui bloc de patru etaje din cartierul Banatului din Piteşti, primele indicii arătând că acesta îi aştepta în locuinţă pe oamenii legii, cu lumina stinsă şi bagajul făcut, să vină să-l ridice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Poliţistul a refuzat să facă vreo declaraţie jurnaliştilor aflaţi în faţa locuinţei sale.

Comisarul şef Dănuţ Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, a declarat că Cioacă nu s-a opus arestării şi că, în acest moment, se află în arestul IPJ Argeş.

„Imediat ce la noi la instituţie a venit mandatul de arestare, în urmă cu aproximativ 30 de minute, poliţiştii de la Serviciul Urmăriri au plecat imediat la domiciuliul lui Cristian Cioacă. El a fost ridicat din apartament, nu a opus rezistenţă şi, după ce ajunge în arestul IPJ Argeş, va fi preluat de către colegii noştri de la Bucureşti şi va fi condus la Direcţia de Cercetări Penale din Bucureşti”, a mai spus Dinu.

Blocul în care locuieşte poliţistul Cristian Cioacă este situat la aproximativ o sută de metri de Poliţia municipiului Piteşti, insittuţia unde Cioacă şi-a desfăşurat activitatea ca ajutor al ofiţerului de serviciu.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a admis miercuri recursul procurorilor faţă de decizia Tribunalului Bucureşti prin care a fost respinsă cererea de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Cioacă. Procurorii formulaseră solicitarea în lumina unor noi probe care l-ar incrimina pe Cioacă.

Decizia CAB este definitivă.

A fost o hotărâre aşteptată la modul în care au făcut toate aceste demersuri mai puţin procedurale şi mai mult pe chestiuni afective şi pe chestiuni de presiune publică. O să intrăm în instanţă cu dosarul pentru a-l supune unei judecăţi corecte pe fond şi pe fiecare probă în parte şi sunt asbolut convinsă că această arestare va fi de scurtă durată. Decizia de arestare pe 29 de zile este definitivă. Intenţia noastră este ca dosarul să ajungă cât mai repede pentru judecată pe fond la instanţă”, a declarat Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioacă, la România TV

Tribunalul Bucureşti (TB) a respins, în 28 noiembrie, cererea de arestare preventivă a poliţiştului Cristian Cioacă, principalul suspect în uciderea soţiei sale – avocata Elodia Ghinescu, dată dispărută din septembrie 2007.

În urma deciziei TB, Cioacă le-a declarat râzând reporterilor că s-au spus multe despre el şi că îl aşteaptă un copil acasă.

Procurorii au cerut arestarea lui Cioac după ce au fost găsite noi probe ce îl incriminează pe poliţist, rezultatele ADN în urma prelevării unor probe de sânge din apartamentul conjugal confirmând că acestea aparţin avocatei braşovene Elodiei Ghinescu, precum şi că s-a declarat decesul avocatei printr-o hotărâre judecătorească.

Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) din Braşov a dispărut de acasă la sfârşitul lunii august 2007. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, a anunţat Poliţia despre dispariţia femeii abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea şefei acesteia. Ulterior, haine de poliţist, aparţinând lui Cioacă au fost găsite într-o râpă lângă Râşnov.