Cristian Cioacă, decizie de ultim moment. Fostul soţ al Elodiei Ghinescu a recunoscut în faţa instanţei

Elodia Ghinescu a fost dată dispărută pe 29 august 2007, iar Cristian Cioacă a fost condamnat pentru uciderea ei, în 2014, la 15 ani și 8 ani de închisoare, dar corpul avocatei nu a fost găsit niciodată.

08 dec. 2022, 14:22
Cristian Cioacă, decizie de ultim moment. Fostul soţ al Elodiei Ghinescu a recunoscut în faţa instanţei

Cazul Elodiei Ghinescu este printre puținele condamnări definitive pentru omor fără identificarea unui cadavru, pentru că Cioacă nu a recunoscut niciodată fapta şi, prin urmare, nici nu a dezvăluit unde ar fi ascuns corpul fostei soţii.

Poliţistul Cristian Cioacă şi Adrian Marin Niţu, hackerul care l-a ajutat pe spargă e-mailul, au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT în februarie 2009, pentru accesarea fără drept a serverelor de e-mail unde erau stocate mesajele avocatei Elodia Ghinescu.

Cristian Cioacă solicitase instanței să i se șteargă din cazier condamnarea primită pentru accesare ilegală a e-mailului soției sale, Elodia Ghinescu, dar acum s-a răzgândit. La primul termen al procesului pentru judecarea contestației, când au fost citați fiul său și hackerul care l-a ajutat să spargă e-mailul, polițistul din Pitești a susținut că nu mai vrea să fie scutit de pedeapsa primită pentru această faptă.

„Ia act de retragerea contestaţiei în anulare formulată de contestatorul Cioacă Constantin Cristian împotriva deciziei penale nr. 524 din data de 22.10.2014 pronunţată de Curtea de apel Brașov. În baza art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală, obligă contestatorul la plata sumei de 200 lei către stat cu titlu de cheltuieli judiciare. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, suma de 680 lei, reprezentând onorariul apărătorului din oficiu, se avansează Baroului Brașov din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă”, a decis instața, potrivit Impact.

Citeşte şi: Criminal periculos, prins la Arad. Românul şi-a ucis iubita în Italia și i-a ars cadavrul într-o mașină

Pentru aceeaşi faptă, în urma deciziei instanței, Adrian Marin Niţu a primit o pedeapsă de un an şi jumătate de închisoare cu suspensare.

Căutările Elodiei Ghinescu au început în septembrie 2007, atunci când poliţistul Cristian Cioacă a anunţat dispariţia acesteia. După două săptămâni, anchetatorii au găsit, într-o râpă, mai multe haine pătate de sânge, care ar fi aparţinut Elodiei Ghinescu, iar o lună mai târziu, aceștia au descoperitt uniforma de poliţist a lui Cristian Cioacă, dar şi alte obiecte ale sale şi ale fostei soţii, însă nu și cadavrul.

Anchetatorii spun că, în noaptea de 29 spre 30 august 2007, în urma unui conflict cu soţia sa, Cristian Cioacă ar fi omorât-o, iar apoi i-ar fi ascuns cadavrul. Elodia Ghinescu a fost declarată  oficial decedată la aproape patru ani de la dispariție, iar un an mai târziu procurorii l-au trimis în judecată pe soţul ei pentru omor calificat şi profanare de morminte.

Citeşte şi: Cristian Popescu Piedone, la un pas de eliberare din închisoare. Decizie de ultima oră la ÎCCJ în dosarul Colectiv