Criminal periculos, prins la Arad. Românul şi-a ucis iubita în Italia și i-a ars cadavrul într-o mașină

Alertă în județul Arad. Un criminal extrem de periculos, dat în urmărire internațională, a fost prins la noi în țară. Individul și-a împușcat mortal iubita, iar mai apoi i-a incendiat trupul.

08 dec. 2022, 14:12
Criminal periculos, prins la Arad. Românul şi-a ucis iubita în Italia și i-a ars cadavrul într-o mașină

Un român pe numele căruia fusese condamnat în Italia la 16 ani de închisoare pentru că în 2008 şi-a ucis iubita, în regiunea Calabria, apoi i-a ars trupul într-o maşină pe care a împins-o într-un râu, a fost prins de poliţiştii arădeni în localitatea sa natală, Dezna.

Acum, Ştefan Valea, românul care şi-a ucis iubita şi i-a ars cadavrul, urmează să fie prezentat judecătorilor în vederea demarării procedurilor pentru extrădare.

Citeşte şi: Sfârșit dramatic pentru un român din Italia! A hotărât să își pună capăt zilelor cu un flex

„Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu cei ai oraşului Sebiş, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru acţiuni speciale au depistat un bărbat de 50 de ani, din Dezna, căutat de autorităţile judiciare din Italia pentru săvârşirea infracţiunii de omor. În anul 2008, bărbatul şi-a împuşcat concubina, a ars cadavrul, în interiorul unei maşini, pe care a împins-o într-un râu din regiunea Calabria. Bărbatul va fi prezentat magistraţilor Curţii de Apel Timişoara, pentru luarea măsurilor legale”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad.

Crima pentru care este acuzat Ștefan Valea (50 de ani) s-a petrecut în 8 septembrie 2008 în regiunea Calabria. Femeia ucisă este Monica Alexandrescu (37 de ani). Judecătorii italieni l-au găsit vinovat pe român şi l-au condamnat la 16 ani de închisoare.

Citeşte şi: Familie de români distrusă într-un accident în Italia. Mama și fiica au murit, tatăl și fiul sunt grav răniți

Potrivit anchetatorilor, Monica Alexandrescu a murit după ce a fost împuşcată cu două gloanțe cap în timpul unei discuții care a apărut pentru că ea a decis să pună capăt relației cu Ştefan Valea. Ulterior, românul a ars cadavrul femeii în interiorul unei mașini, pe care apoi a împins-o într-un râu, în mediul rural din San Gregorio D’Ippona (Calabria).

Cadavrul femeii a fost găsit pe 14 septembrie, după ce soțul ei, în vârstă de 70 de ani, din Vazzano, a raportat dispariția sa.