Cristian Cioacă rămâne în închisoare. Prima reacție a avocatei părinților Elodiei

Fostul polițist Cristian Cioacă rămâne în spatele gratiilor, după ce judecătorii i-au respins definitiv cererea de eliberare condiționată. Următoarea comisie se va întruni pe 28 iunie.

18 mai 2023, 18:23
Cristian Cioacă rămâne în închisoare. Prima reacție a avocatei părinților Elodiei

Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv, pe 19 iunie 2014, la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte în cazul Elodiei Ghinescu. La instanța de fond, acesta primise o condamnare de 22 de ani de închisoare.

Cristian Cioacă este închis de 11 ani în pușcăria din Colibași, unde își execută pedeapsa în regim semideschis. În toți acești ani de când se află în spatele gratiillor, acesta nu a avut nicio abatere de la regulamentele pușcăriei. Ba mai mult, fostul polițist ar fi primit peste 100 de recompense ce constau în sporirea numărului de vizite și de suplimentarea pachetelor, dar și în permisii de week-end și vizite intime, notează Evz.

„Am înțeles că instanța a solicitat efectuarea unui raport din partea Serviciului de Probațiune din cadrul Tribunalului Argeș, așa cum prevede codul de procedură penală în situația în care pedeapsa rămasă de executat ar mai fi de 2 ani sau mai mare de 2 ani, atunci instanța va cere întocmirea unui raport de către Serviciul de Probațiune.

Citește și: CCR a decis că abuzul în serviciu poate fi incriminat şi fără a exista un prag valoric

Cristian Cioacă nu ar trebui să fie eliberat înainte de termen, înainte de executarea în întregime a pedepsei de 15 ani și 8 luni, care este o pedeapsă relativ mică raportat la gravitatea faptelor comise. Instanța ar trebui să aibă în vedere comportamentul dumnealui. A încercat să șteargă urmele săvârșirii infracțiunilor. Nici până în acest moment nu știm ce a făcut cu rămășițele Elodiei. Există un mormânt gol, copilul nu poate să meargă să aprindă o lumânare, să pună o floare la mormântul Elodiei.

Cristian Cioacă nu a manifestat nici cel mai mic regret pentru faptele deosebit de grave pe care le-a comis. De asemenea, Cristian Cioacă nu și-a îndeplinit obligațiile civile prevăzute în sentință prin care a fost condamnat și anume daunele morale către familia Elodiei și către propriul copil. Deci, în opinia mea nu ar trebui să iasă eliberat condiționat.

Cristian Cioacă a suprimat viața Elodiei, mama copilului dumnealui și iată că vrea să și iasă mai repede din închisoare. Locul unde se află rămășițele trupești ale Elodiei doar Cristian Cioacă știe”, a declarat Crina Radu, avocata familiei Elodiei, la Realitatea Plus.

Citește și: Proiect de lege. Pedepse cu închisoarea pentru participare la încăierări sau tulburarea ordinii publice