Cristian Diaconescu: Am o relaţie foarte bună cu Elena Udrea

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu, candidatul PMP la prezidenţiale, a declarat că are o relaţie foarte bună cu liderul PMP Elena Udrea care este 'un politician determinat, cu multă forţă, care mai are multe de spus în politica românească'.

14 aug. 2014, 09:41
Cristian Diaconescu: Am o relaţie foarte bună cu Elena Udrea

„Am o relaţie foarte bună cu Elena Udrea, o respect, este un politician determinat, este un politician cu multă forţă care va mai avea multe de spus în politica românească”, a spus Cristian Diaconescu.

El a precizat că nu se luptă cu cineva anume şi a spus că este candidat la alegerile prezidenţiale în raport cu ceea ce îşi poate asuma ca angajament faţă de societate.

„Sunt candidat în raport de ceea ce pot propune şi ceea ce pot să îmi asum ca şi angajament în relaţia cu societatea. Nu mă lupt cu cineva anume într-o formă sau alta. Din acest punct de vedere relaţia mea este cu societatea românească şi cu ceea ce pot eu promova în această relaţie”, a afirmat Cristian Diaconescu.

„Îmi pare rău că o serie de colegi au minţit public”

Cristian Diaconescu a mai spus că îi pare rău că o serie de colegi ‘au minţit public’ şi consideră că afirmaţiile privind candidatura sa au fost făcute fie pentru că persoanele respective nu erau informate, fie pentru că acestea au vrut să dezinformeze.

„În legătură cu dificultăţile de înţelegere a unor persoane, explicabil pentru că sunt mai nou în viaţa politică, discut oricând, dar în interiorul partidului. Nu fac polemici publice cu nimeni din PMP. Ce pot să spun este că îmi pare rău că o serie de colegi au minţit public şi din acest punct de vedere fie unii dintre ei, motivaţi poate de rezultate de 2-3% în campania pentru Parlamentul European, fie motivaţi de atitudini care îmi scapă în acest moment, au ieşit public şi au minţit. De aceea am cerut partidului să aibă o analiză în legătură cu aceste aspecte pentru că dacă laşi astfel de lucruri subminează candidatura oricui, mai mult decât atât subminează şansele unui partid politic de a impune un candidat, indiferent cum se numeşte acesta. Nemulţumiri, aspecte de un fel sau altul se discută în interiorul partidului şi evident clarificările sunt absolut necesare şi obligatorii din partea celui învestit. Dar dialogul public pe aceste teme şi mai ales tentaţia de a genera răspunsuri sunt în egală măsură contraproductive”, a afirmat Diaconescu.

Udrea: Recomand celor care s-au aprins cu privire la candidatul PMP să se calmeze puţin

El a spus că dacă cineva are vreo problemă în ceea ce priveşte candidatura sa la alegerile prezidenţiale să discute cu argumente, dar în interiorul partidului.

Întrebat dacă există o problemă în ceea ce priveşte strângerea de semnături pentru candidatura sa, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară a spus că afirmaţiile liderului organizaţiei Bacău, Valerian Vreme, au fost înţelese greşit.

„Nu numai PMP strânge semnături. Am organizaţii neguvernamentale, am susţinători care fac acest lucru. Ca să vă spun concret de ce m-a întristat afirmaţia că ar fi numai 7.000 de semnături, a fost o înţelegere greşită a ceea ce a spus domnul preşedinte al organizaţiei Bacău, Valerian Vreme. 7.000 de semnături erau numai la Bacău. De aceea spun: fie nu eşti informat şi atunci trebuie să ai grijă, fie doreşti premeditat să dezinformezi şi atunci avem chiar o problemă. Sunt zeci de mii de semnături strânse la Constanţa, la Prahova, la Galaţi, în nord la Neamţ şi în multe alte localităţi. Am şi eu oameni care voluntar, fără a fi membri ai acestui partid, desfăşoară acest proces. Cel puţin în zona unde m-am născut – Stâlpeni, Câmpulung- acolo oamenii sunt extrem de doritori să îşi aşeze semnăturile în susţinerea candidaturii mele şi le mulţumesc anticipat. Am avut o întâlnire cu comunitatea elenă de la Constanţa care nu dorea sub nicio formă să fie implicată în vreun joc politic, dar care mi-a spus categoric că mă sprijină”, a mai afirmat Cristian Diaconescu.