Cristian Diaconescu apără dreptul lui Traian Băsescu de a susţine un candidat la Preşedinţie

Cristian Diaconescu a comentat, luni, gestul preşedintelui Traian Băsescu de a semna pentru candidatura sa la prezidenţiale, în urma criticilor lansate la adresa şefului statului. Diaconescu a arătat că preşedintele are dreptul de a susţine un candidat al unui partid, aşa cum are dreptul să şi voteze.

04 aug. 2014, 13:56
Cristian Diaconescu apără dreptul lui Traian Băsescu de a susţine un candidat la Preşedinţie

Cred că preşedintele, chiar preşedinte fiind, nu are sub nicio formă interdicţia exercitării drepturilor politice. Cum are dreptul să şi voteze aşa cum doreste, are deptul, din punctul meu de vedere, să facă un gest de solidaritate şi îi sunt recunoscător”, a declarat Cristian Diaconescu.

Cristian Diaconescu, SCENARIU după prezidenţiale: Nu ar fi exclus ca cineva din opoziţie să devină premier

Traian Băsescu s-a întâlnit, săptămâna trecută, la Cotroceni, cu Cristian Diaconescu, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, prilej cu care şeful statului a semnat pentru susţinerea candidaturii acestuia la Preşedinţie.
‘Am avut astăzi (n.r. – luni) o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu. Vă confirm că a semnat pentru susţinerea candidaturii mele la Preşedinţie. Mi-a făcut această onoare’, spunea Diaconescu.
 
Traian Băsescu s-a implicat şi în campania PMP pentru europarlamentare. Şeful statului a fost reclamat la Curtea Constituţională după ce s-a afişat îmbrăcat într-un tricou cu sigla PMP, însă magistraţii au respins sesizarea împotriva preşedintelui.

Cristian Diaconescu, despre candidatura lui Dacian Cioloş: Toată dezbaterea internă îi poate afecta şansele