Cristian Dide rămâne în arest pentru 30 de zile. Protestatarul a trimis două colete cu droguri la DIICOT

Protestatarul Cristian Dide va rămâne în arest preventiv 30 de zile în dosarul instrumentat de DIICOT Iaşi. Aceasta este sentinţa definitivă pronunţată vineri de Curtea de Apel Iaşi.

26 nov. 2021, 17:28
Cristian Dide rămâne în arest pentru 30 de zile. Protestatarul a trimis două colete cu droguri la DIICOT

Pe 23 noiembrie, Cristian Dide a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT Iaşi care l-au propus instanţei pentru arestare preventivă.

Protestatarul este acuzat că a procurat canabis din străinătate, precum şi din România, şi că ar fi trimis două colete cu droguri la sediile DIICOT – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi, au precizat surse judiciare, citate de G4Media.ro.

Luni dimineaţă, procurorii DIICOT Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi, au efectuat nouă percheziţii domiciliare în judeţele Ilfov, Călăraşi şi în Bucureşti, la sediile unor magazine şi la locuinţele unor persoane suspectate de de trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc (canabis şi produse cu conţinut THC).

Citeşte şi: România prelungeşte starea de alertă pentru pandemia COVID-19. Ce măsuri se relaxează – DOCUMENT. Lucian Bode: Nu trebuie să lăsăm garda jos!

Potrivit unui comunicat al DIICOT, o persoană a procurat din afara ţării, dar şi de pe teritoriul României cantităţi de canabis pe care le-a deţinut şi distribuit prin intermediul unor societăţi de curierat. O parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete, către DIICOT – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi.

Cristian Dide este unul dintre cei mai vocali protestatari #rezist, fiind prezent la toate manifestaţiile din Piaţa Victoriei, din 2017, împotriva guvernării PSD. Acesta a avut mai multe conflicte cu Jandarmeria, fiind amendat de mai multe ori. Dide deţine site-ul legalizam.ro, o platformă care susţine legalizarea canabisului.

Citește și: Cristian Dide, reținut de polițiști, în dosarul DIICOT privind substanţele interzise

Într-o postare din 18 noiembrie de pe pagina de Facebook a platformei, reprezentanţii acesteia anunţau că sunt în contact cu un grup de cinci parlamentari “interesaţi sa schimbe legea privind deţinerea de canabis pentru consum propriu”.   Site-ul deţinut de ONG-ul condus de Cristian Dide a publicat în premieră informaţia conform căreia premierul interimar Florin Cîţu a fost condamnat în SUA.


loading...
Partenerii noștri