Cristian Dide, reținut de polițiști, în dosarul DIICOT privind substanţele interzise

DIICOT a făcut luni dimineaţă percheziţii la domiciliul protestatarului Cristian Dide, într-un dosar privind substanţe interzise, în care sunt vizate mai multe persoane.

22 nov. 2021, 22:03
Cristian Dide, reținut de polițiști, în dosarul DIICOT privind substanţele interzise

Update:

Cristian Dide a fost reținut de polițiști,  luni seară, în dosarul DIICOT privind substanţe interzise. Acesta fusese săltat de polițiști direct din tren și va fi dus, marți, în fața procurorilor.

UPDATE. Protestatarul Cristian Dide a procurat canabis din afara ţării, dar şi din România şi a trimis două colete cu droguri la sediile DIICOT – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.

Luni dimineaţă, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Iaşi, au efectuat nouă percheziţii domiciliare în judeţele Ilfov şi Călăraşi şi în Bucureşti, la sediile unor societăţi comerciale (magazine) şi la locuinţele unor persoane fizice suspectate de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc (canabis şi produse cu conţinut THC).

Potrivit unui comunicat al DIICOT, o persoană a procurat din afara ţării, dar şi de pe teritoriul României cantităţi de canabis pe care le-a deţinut şi distribuit prin intermediul unor societăţi de curierat. O parte dintre aceste stupefiante au fost trimise, sub formă de colete, către DIICOT – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi.

Surse judiciare au declarat că persoana respectivă este protestatarul Cristian Dide. De altfel, Cristian Dide s-a exprimat public în mai multe rânduri pentru legalizarea consumului de canabis în România.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate produse şi substanţe, susceptibile a face parte din categoria drogurilor.

 

Protestatarul Cristian-Mihai Dide a devenit o ”celebritate” în ultimii ani, fiind unul dintre cei mai vocali reprezentanți  ai mişcării #rezist din Piața Victoriei și, totodată, prin prisma acţiunilor sale, a primit şi numeroase amenzi contravenționale pentru că a descoperit tot felul de modalități excentrice prin care și-a susținut cauzele.

Cristian Dide s-a implicat în aproape toate protestele organizate în București față de guvernarea PSD, fiind personaj principal și în câteva incidente cu Poliția sau cu Jandarmeria. La unul dintre protestele din fața sediului PSD, Dide s-a urcat într-un copac, iar în timpul unui eveniment organizat de Primăria Capitalei, Dide a fost încătușat de polițiști, în timp ce proiecta mesajul „#Rezist” pe Palatul Regal, scrie Stiripesurse.

În plus, Dide s-a legat, la un moment dat, de gardul Guvernului și a amenințat că își dă foc. Pentru a fi îndepărtat, a fost nevoie ca forțele de ordine să taie o parte din gard. A fost un participant activ la protestele din 10 august 2018 – ”Protestul Diasporei”.

În 2016, Cristian-Mihai Dide candida, din partea PACT, la Roșiori de Vede, atât pentru un loc de consilier local cât și pentru unul de deputat, însă nu a reușit să depășească pragul electoral.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă îi dă în judecată pe poliţiştii care au amendat-o după ce i-a dat dedicații lui Raed Arafat: „În timpul cântatului, plămânii au nevoie de aer!”


loading...
Partenerii noștri