Cristian Dulca, noul selecționer al echipei naționale de fotbal feminin a României

Cristian Dulca, 48 de ani, este noul selecționer al echipei naționale de fotbal feminin a României. Fostul internaţional va debuta la meciul Croația - România, care va avea loc pe 22 februarie și se va disputa în preliminariile EURO 2022.

11 feb. 2021, 12:58
Cristian Dulca, noul selecționer al echipei naționale de fotbal feminin a României
Cristian Dulca

Cristian Dulca, noul selecționer al echipei naționale de fotbal feminin a României. Obiectivul este să încheiem grupa pe locul 3, pentru a fi în urna a 3-a la tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2023.

Cristian Dulca, noul selecționer al echipei naționale de fotbal feminin a României

„Pe mine mă bucură faptul că am preluat echipa națională de fete, este un lucru foarte nou pentru mine, dar să nu uităm că până la urmă este tot fotbal, avem aceleași reguli, aceleași principii, același mod de antrenament. Nu îmi voi schimba mentalitatea sau modul de a pregăti un meci sau antrenamentele. Sigur că va fi diferit și aici mă refer la modul de a gestiona relația mea cu jucătoarele. Cred că va fi o experiență unică, o experiență frumoasă și de aceea am și acceptat, pentru că este o nouă provocare”, a declarat Cristian Dulca. „Mă simt foarte bine pentru că este o provocare nouă pentru mine. Am mulțumit și vreau să mai mulțumesc Federației că s-a gândit la mine pentru acest post. Probabil că a contat foarte mult că am activat la echipa de băieți U21, doi ani. Pe mine m-a surprins această numire, inițial am crezut că este o numire la o echipă de băieți, iar cand mi s-a făcut această ofertă la fete nu m-am gândit foarte mult pentru a accepta. Un antrenor își dorește foarte mult să antreneze o echipă națională”, a mai spus Cristian Dulca, conform FRF.
Răzvan Burleanu se însoară! Vasile Dâncu va fi naşul preşedintelui FRF. Cum arată viitoarea mireasă FOTO

Cristian Dulca are 6 selecții la echipa națională, sub conducerea selecționerului Anghel Iordănescu. „În momentul în care am fost selecționat la națională, în 1997, m-a sunat domnul Anghel Iordănescu și mi-a zis: „Cristi, luni să te prezinți la lot!”. Efectiv am oprit mașina în centrul Clujului, am tras frâna de mână, am râs, am plâns, m-am bucurat, nu știa nimeni ce se întâmplă. Adică aveam o senzație pe care aș vrea să o aibă mulți jucători și jucătoare, o senzație unică. Eu cred că echipa națională reprezintă încununarea tuturor momentelor, antrenamentelor și visurilor pentru orice jucător și jucătoare de fotbal. Cred că în momentul în care ajungi la națională se îndeplinesc anumite visuri”, a mai spus cristian Dulca.

Meciul dintre selecționatele feminine ale României și Croației, care trebuia să aibă loc pe 1 decembrie, în Croația, în preliminariile Campionatului European din 2022, a fost reprogramat pentru data de 22 februarie 2021, de la ora 17:00. În clasamentul Grupei H a preliminariilor, pe primul loc a încheiat Belgia, cu 21 puncte, urmată de Elveția, 19 puncte, România este a treia, cu 9 puncte, Croația a patra, cu 7 puncte, iar Lituania este ultima, fără vreun punct. În meciul tur, România a dispus cu 4-1 de Croația, pe 22 septembrie, la Mogoșoaia.