Cristian Dumitrescu, INTERIMAR la şefia Senatului VIDEO

Călin Popescu Tăriceanu are mari şanse să devină preşedinte al Senatului, după ce liderul PNL Crin Antonescu a demisionat marţi. Până la alegerea noului preşedinte al Senatului, vicepreședintele social-democrat Cristian Dumitrescu a fost desemnat, cu majoritate de voturi, președinte interimar al Senatului.

RomaniaTV.net
05 mart. 2014, 08:22
Cristian Dumitrescu, INTERIMAR la şefia Senatului VIDEO

Demisia lui Crin Antonescu de la președinția Senatului a fost înregistrată la secretariatul acestei camere marţi seară, la două ore după anunțul făcut în plen de liderul PNL. Un nou președinte al Senatului va fi ales însă abia luni, printre numele vehiculate fiind și cel al fostului premier Călin Popescu Tăriceanu.

„Luni vom propune un senator care a candidat pe listele USL (pentru șefia Senatului — n.r.) pentru că așa au votat oamenii. Care este acel senator nu știu să vă spun acum”, a declarat premierul Ponta într-o intervenție telefonică la România TV

Întrebat dacă varianta Tăriceanu pentru președinția Senatului este exclusă, Ponta a replicat: „Nu, nu este exclusă. Toți cei care au candidat pe lista USL din punctul meu de vedere pot ocupa funcția de președinte al Senatului dacă domnul Antonescu își va da demisia, că deocamdată nu și-a dat-o în mod formal”.

Până la alegerea noului şef al Senatului, Cristian Dumitrescu a fost desemnat miercuri preşedinte interimar al acestei camere.