Pârvulescu: MOARTEA lui Vadim Tudor e o ştire, un fapt divers, NU UN EVENIMENT

Fondatorul Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, a încetat din viață. Politologul Cristian Pârvulescu este de părere că vestea decesului fostului candidat la prezidențiale este o știre, nu un eveniment.  

15 sept. 2015, 05:58
Pârvulescu: MOARTEA lui Vadim Tudor e o ştire, un fapt divers, NU UN EVENIMENT

Politologul consideră că fondatorul Partidului România Mare nu mai conta pe scena politică.

Citeşte şi: Mesaj pe contul de Facebook al lui Corneliu Vadim Tudor, după moartea acestuia

Moartea lui Corneliu Vadim Tudor este o știre, un fapt divers, nu un eveniment. Regret decesul și transmit condoleanțe apropiaților, dar din punct de vedere politic era pe linie moartă. Dacă lasă o moștenire? El însuși era un moștenitor al lui Eugen Barbu, al naţional-comunismului, al celebrei «Săptămâna», o revistă apropiată de cercurile Securităţii”, a precizat Cristian Pârvulescu la Digi 24.

Potrivit lui Cristian Pârvulescu, Vadim Tudor a fost unul dintre cei care au contribuit la îmbinarea naţionalismului şi a comunismului în România, în epoca Ceauşescu, lucru care se reflectă şi în atitudinile românilor de după 1989 până în prezent.

„Alegerile din 2.000 sunt elocvente pentru ce trăim acum cu xenofobia, islamofobia, pentru că și atunci am văzut o stare de spirit asemănătoare. Era pentru prima dată când, într-o ţară europeană, după al doilea război mondial, un lider de extremă dreaptă ajungea în finala prezidențialelor. Nu mai reprezenta o voce importantă în politica românească”, a adăugat politologul.

Citeşte şi: Gigi Becali despre Corneliu Vadim Tudor: Era un om care se mânia repede, dar care nu ţinea duşmănie