Cristian Popescu Piedone, audiat la DNA într-un nou dosar. A fost săltat de pe aeroportul Otopeni

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost reținut vineri dimineaţă de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pe Aeroportul Otopeni şi a fost dus la audieri. Edilul a fost filat de mai mult timp și ridicat de procurorii anticorupție chiar în momentul în care intenționa să plece din țară cu familia.

29 apr. 2022, 10:40
Cristian Popescu Piedone, audiat la DNA într-un nou dosar. A fost săltat de pe aeroportul Otopeni

Cristian Popescu Piedone a fost săltat de procurorii DNA de pe Aeroportul Henri Coandă şi dus la audieri, vineri dimineaţă. Edilul se afla pe aeroport alături de familia sa şi mai mulţi consilieri din Primăria Sectorului 5 şi urma să plece alături de aceştia într-o vacanţă la Roma. Potrivit unor surse România TV, Piedone a fost ridicat de anchetatori pentru a fi audiat într-un nou dosar de corupţie care nu are legătură cu dosarul Colectiv.

Citeşte şi: Piedone a fost aproape să se sinucidă după tragedia de la Colectiv. „Aș fi vrut să îmi pun capăt chinului” VIDEO

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) urmează să pronunţe în data de 3 mai sentinţa definitivă în dosarul Colectiv, în care fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, în legătură cu tragedia în urma căreia au decedat 64 de persoane. Procesul s-a terminat în luna decembrie, iar judecătorii au amânat de mai multe ori pronunţarea sentinţei.

Pentru amânare, CAB a dat vina şi pe avocaţi, care ar fi continuat să depună concluzii scrise după data stabilită de magistraţi.

În 16 decembrie 2019, Tribunalul Bucureşti a decis următoarele condamnări:

* Cristian Popescu-Piedone – 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv;

* cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu – câte 11 ani şi 8 luni închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă;

* Daniela Niţă, patroana firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists (decedată între timp) – 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare;

* pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise – 9 ani şi 8 luni de închisoare şi, respectiv, 10 ani;

* Cristian Niţă, director al firmei de artificii – 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare;

* George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI – câte 9 ani şi 2 luni de închisoare.

* Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie – 8 ani de închisoare;

* Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior – 7 ani;

* Ramona Sandra Moţoc, referent superior – 3 ani de închisoare cu suspendare şi prestarea a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Persoanele condamnate au fost obligate să plătească, în solidar cu Primăria Sector 4 şi ISU Bucureşti-Ilfov, daune morale şi materiale de peste 50 de milioane de euro către victimele incendiului din octombrie 2015.

De asemenea, inculpaţii, ISU şi Primăria Sectorului 4 trebuie să plătească mai multor spitale din Bucureşti şi din ţară peste 8 milioane lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare cu persoanele decedate şi rănite.

Citeşte şi: VIDEO Cristian Popescu Piedone, show în miez de noapte cu angajaţii primăriei: „Bă, directore, te-a făcut mămica ta director? Du-te, bă, să te ia barza înapoi!”


loading...