Piedone a fost aproape să se sinucidă după tragedia de la Colectiv. „Aș fi vrut să îmi pun capăt chinului” VIDEO

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a vorbit, în podcast-ul lui Nasrin Ameri, despre tragedia de la Colectiv de acum aproape șapte ani și despre rolul în tragedia soldată cu 64 de morţi şi peste o sută de răniţi!

06 apr. 2022, 11:46
Piedone a fost aproape să se sinucidă după tragedia de la Colectiv. „Aș fi vrut să îmi pun capăt chinului” VIDEO
Piedone a vrut să se sinucidă după tragedia de la Colectiv. "Aș fi vrut să îmi pun capăt chinului"

Piedone a vrut să se sinucidă după tragedia de la Colectiv. Actualul primar al Sectorului 5 al Capitalei, fost edil al Sectorului 4, a vorbit, printre altele, despre tragedia care a avut loc acum aproape șapte ani, pe 30 octombrie 2015.

Piedone a vrut să se sinucidă după tragedia de la Colectiv. „Aș fi vrut să îmi pun capăt chinului”

Cristian Popescu Piedone a fost fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, iar acum așteaptă o decizie definitivă în dosar, sperând să fie achitat. „Singurul moment în viață în care am regretat că am fost Piedone a fost acela cu tragedia în care și astăzi îmi duc crucea. Și, o spun cu toată responsabilitatea, sunt nevinovat. Atunci mi-am dat seama că notorietatea… pentru că ei aveau nevoie de trofee, aveau nevoie de PR-uri, că degeaba s-a întâmplat, că s-au întâmplat multe, după aceea”, a spus Cristian Popescu Piedone în podcast-ul Ameritat cu Nasrin Ameri.

Cristian Popescu Piedone şi ceilalţi inculpaţi din dosarul Colectiv ar putea scăpa cu pedepse mai mici. Decizie de ultima oră a judecătorilor CAB

Acesta susţine că a trecut prin momente grele, iar la un moment dat a crezut că izbăvirea este în moarte! „De multe ori, în chinurile prin care am trecut în ultima perioadă chiar mi-am dorit-o! Și o spun cu sinceritate, aș fi vrut să îmi pun capăt chinului. Domnule, eu astăzi mă aflu într-un purgatoriu. Nu sunt nici în rai, nici în iad, sunt ca într-o gară. Trec trenurile, ușile închise. Mai și opresc, dar nu sunt uși. E foarte complicat. Cel mai dureros este să te duci acasă și să mimezi zâmbetul pentru nepoți, să nu arăți suferință și să nu le transmiți emoții. Și nu mai pot juca teatrul ăsta. Nu mai pot! Am plâns!”, a dezvăluit Piedone.

Instanța a decis! Când află inculpații din dosarul Colectiv verdictul final. Cristian Piedone, mesaj surprinzător

Pe 30 octombrie 2015, în timpul concertului formației Goodbye to Gravity, clubul Colectiv a luat foc din cauza artificiilor, iar incendiul s-a răspândit cu  viteză uluitoare. Au fost 64 de decese şi peste 100 de răniţi, iar urmașii celor decedați și victimele tragediei încă așteaptă o decizie a instanței în ceea ce privește vinovații. Pe 15 aprilie 2022 este stabilit termenul pentru pronunțarea unei sentințe definitive de către magistrații de la Curtea de Apel București, după mai multe amânări. În prima instanță, sentința dată de Tribunalul București pe 16 decembrie 2019 l-a condamnat pe Cristian Popescu Piedone la opt ani și jumătate de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. Tot atunci, cei trei patroni ai clubului Colectiv au fost condamnați la câte 11 ani și 8 luni de închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Tot în prima instanță au fost condamnați și pirotehniștii și patroana firmei de artificii (care a decedat între timp), pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti care au verificat clubul Colectiv, șefa serviciului de autorizări de la Primăria Sectorului 4 și alți funcționari responsabili. Cei condamnați trebuie să plătească, în solidar cu Primăria Sector 4 şi ISU Bucureşti-Ilfov, daune morale şi materiale de peste 50 de milioane de euro către victimele incendiului din Colectiv.