Cristian Popescu Piedone, descoperire uluitoare într-un restaurant din Sector 4. Îţi întoarce stomacul pe dos

Primarul Cristian Popescu-Piedonea verificat marţi un bufet din Sector 4, după ce un bărbat i-a indicat să facă o vizită acelui loc dacă într-adevăr îi pasă de condiţiile în care sunt trataţi consumatorii. Ce a găsit acolo puteţi vedea în filmuleţul de mai jos.

24 mart. 2015, 19:43
Cristian Popescu Piedone, descoperire uluitoare într-un restaurant din Sector 4. Îţi întoarce stomacul pe dos

Primarul Cristian Popescu Piedone continuă verificările la agenţii economici din Sectorul 4. Edilul a mers marţi în control într-un bufet de langa Piata Norilor. Ce a găsit acolo întrece orice imaginaţie. Primarul a fost îngrozit de modul în care erau păstrate ingredientele folosite la prepararea produselor oferite spre comercializare şi a dispus imediat închiderea localului.

„Astazi am vrut sa vad cu ochii mei cum se pune in executare o decizie judecatoreasca de demolare a unei terase din apropierea Liceului Sincai, ocazie cu care un domn, simplu cetatean, a venit la mine si mi-a spus ca ar trebui sa fac o vizita si la un bufet de langa Piata Norilor, daca intr-adevar imi pasa de conditiile in care sunt tratati consumatorii. Am convocat de urgenta inspectorii de specialitate de la Primarie si am mers de indata la locul indicat, chiar daca eram in afara programului de lucru. Rezultatul il puteti vedea in acest filmulet…

Am dispus sanctiunile maxime pe care mi le permite legea (amenda si suspendarea activitatii pentru 20 de zile), precum si sesizarea celorlalte autoritati abilitate. Vreau sa ii multumesc si aici, pe Facebook, acelui domn care mi-a sesizat „bomba alimentara” numita bufet si sa va rog si pe Dvs, atunci cand aveti stiinta de astfel de cazuri, sa nu ezitati sa mi le aduceti la cunostinta, pentru ca doar impreuna ii putem opri pe acesti patroni inconstienti care pun sanatatea oamenilor in pericol”, a scris Cristian Popescu Piedone pe pagina Facebook.

Din dispoziţia Primarului Cristian Popescu-Piedone, Serviciul Inspecţie Comercială din cadrul Poliţiei Locale Sector 4 continuă acţiunile întreprinse în scopul respectării normelor care impun practicarea unui comerţ civilizat. Seria intensivă a acestor controale a debutat la începutul anului în curs, când în numai 2 săptămâni au fost verificate 112 societăţi comerciale care desfăşoară activităţi în domeniul alimentaţiei publice, fiind aplicate sancţiuni în valoare totală de 1.565.300 de lei.

Săptămâna aceasta, inspectorii au trecut din nou în revistă locaţiile respective, pentru a monitoriza modul în care agenţii economici s-au conformat celor dispuse de Autoritatea Locală Sector 4.

Dacă unii dintre aceştia au remediat deficienţele depistate la precedentele controale, în alte cazuri s-au constatat abateri de la normele de siguranţă alimentară impuse de legislaţia în vigoare.

Astfel, pentru comercializarea produselor alimentare, precum cele de panificaţie, lactate, mezeluri, cu termen de valabilitate expirat din data de 4.03.2015 sau a produselor fără termen de valabilitate specificat, cât şi pentru expunerea spre vânzare a unor produse textile care nu aveau preţuri afişate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale totalizând 20.000 de lei.

Verificările vizează asigurarea unor condiţii de maximă siguranţă din punct de vedere igenico – sanitar. Din respect faţă de Lege şi faţă de consumatori, toţi aceşti mari retaileri ar trebui să ofere spre comercializare produse proaspete, expuse conform normelor de profil. Din nefericire, în unele cazuri, aceştia manifestă dispreţ faţă de cei care le trec pragul, crezând că a-ţi face cumpărăturile dintr-o locaţie cu renume înseamnă şi să achiziţionezi mărfuri proaspete şi de calitate. Noi vom continua să rămânem în teren, asigurându-ne că sunt respectate drepturile cetăţenilor, sancţionând acolo unde depistăm cea mai mică neregulă„, a declarat primarul Piedone.