Cristian Popescu Piedone, dezlănţuit înaintea sentinței în dosarul Colectiv: Pedeapsa mi-am trăit-o acum, în cei 7 ani de zile, nevinovat. Domne, nu sunt fată mare! 

Primarul Cristian Popescu Piedone a declarat joi, înaintea sentinței în dosarul Colectiv, că el și-a ispășit pedeapsa "în cei 7 ani de zile, nevinovat".

12 mai 2022, 13:56
Cristian Popescu Piedone, dezlănţuit înaintea sentinței în dosarul Colectiv: Pedeapsa mi-am trăit-o acum, în cei 7 ani de zile, nevinovat. Domne, nu sunt fată mare! 

Cristian Popescu Piedone spunea joi, înaintea citirii sentinţei în dosarul Colectiv, că „vreau să răspund pentru ce fac, nu pentru ce n-am făcut. Astăzi justiția își va spune cuvântul”.

„Colectivul a declanșat semnalul de alarmă pentru legiuitori. Ce au făcut? N-au făcut nimic. Au luat foc spitale în continuare. Dacă acarul păun poate fi Piedone și Piedone poate să-i învie pe toți morții…Am tăcut 7 ani de zile. Eu pedeapsa mi-am trăit-o acum, în cei 7 ani de zile, nevinovat. Nu puteți să știți ce înseamnă să nu e bucuri de ziua mâine și să aștepți părerile date. Domne, nu sunt fată mare! Să-mi arate mie un politician din România asta că e fată mare. Nu e nimeni fată mare, dar vreau să răspund pentru ce fac, nu pentru ce n-am făcut. Astăzi justiția își va spune cuvântul și Dumnezeu”, a declarat Cristian Popescu Piedone.

Înantea sentinţei definitive în dosarul Colectiv, Cristian Popescu Piedone și-a delegat atribuțiile de primar către viceprimarul Nicolaidis Mircea-Horațiu pe o perioadă de 6 luni, cu excepția atribuțiilor de ofițer de stare civilă.

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti urmează să pronunţe astăzi sentinţa definitivă în dosarul „Colectiv”, în care fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu.