EXCLUSIV Cristian Popescu Piedone, despre responsabilitatea primarului: ”Cine se uită la 8 ore de program, ăla nu e primar. Există situații de calamitate, alea nu se uită la programul primarului” LIVE VIDEO

Asemenea actorului de la care a împrumutat numele, Piedone a supravieţuit tragediei de la Colectiv, s-a reinventat ca primar transhumat de la sectorul 4 la sectorul 5, iar acum este unul dintre favoriţii la câştigarea Primăriei Capitalei. În această seară, edilul se va afla sub tirul întrebărilor incomode ale lui Victor Ciutacu.

18 mart. 2024, 20:03
EXCLUSIV Cristian Popescu Piedone, despre responsabilitatea primarului: ”Cine se uită la 8 ore de program, ăla nu e primar. Există situații de calamitate, alea nu se uită la programul primarului” LIVE VIDEO

UPDATE

: Piedone a fost întrebat de Victor Ciutacu dacă a fost amenințat și șantajat pentru a nu participa la alegerile pentru Primăria Capitalei.

”Nu am venit sa ma victimizez. Aceste vorbe exista la toate colturile, ba prin porumbei, ba ărin prieteni, vezi ca te poti impiedica, mesaje scrise, retelele de socializare, imi transmit tot felul de mesaje. Le multumesc, pentru ca de acolo ma incarc.

Nu am niciun conflict cu familia Firea-Pandele, le respect munca, suntem intr-o copetitie politica, fiecare avem partidul nostru, cu doua doctrine diferite.

Ma bucur si sper ca PSD o va numi pe doamna Firea, pentru ca amandoi am facut lucruri pentru Bucuresti. Daca partidele nu s-au inteles pentru o alianta, ramane sa castige cel mai bun.

La lucrurile astea trebuia sa se gandeasca altii, dar se pare ca azi au avut nevoie de mult Dulcolax ca sa scoata un candidat”, a răspuns acesta.

Piedone recunoaște că este posibil ca, prin candidatura sa să îl avantajeze pe Nicușor Dan, dar spune că aceasta este cea mai corectă luptă electorală, atunci când toți candidații relevanți au șansa să vină în fața electoratului.

”In principiu aveti dreptate, dar ce lupta e mai corecta, decat sa poata alege cetatenii. Politica e murdara, mai mult in campanie. La mine lucrurile au fost spalate de 30 de ani, ce sa mai spele? Am si puterea sa recunosc, daca am gresit. Noi am vrut sa fie o alianta intre noi, PSD si PNL, am facut oferta. Am trmis si doua adrese.

Ca si azi, anuntam candidatul, dar nu avem candidatul.”, a mai declarat primarul sectorului 5.

Piedone a prezentat și celebra stație de emisie-recepție, cu care dă ordine structurilor din subordine.

”Un primar care sta in teritoriu, ma intalnesc zilnic cu sute de oameni, fiecare cu dorintele lui. Lucruri simple, gospodaresti. Pun mana pe statie si imediat am dat dispozitia. Aceasta statie a facut si va face minuni. Fiecare director cu statia lui si la treaba. Astea sunt deschise 24&24. Cine se uita la 8 ore de program, ala nu e primar. Exista situatii de calamitate, alea nu se uita la programul primarului.”, a arătat acesta.

Piedone a vorbit și despre tragedia de la Colectiv.

”Aveam si atunci statia. Am fost primul care a ajuns, la nici 14 minute. Statia a putut sa coordoneze, pana s-a deplasat domnul Arafat si au venit toate fortele, politia mea locala deja cara ranitii. In situatii de urgenta, primarul devine comandantul la nivel local. Traumele psihice le-am trait si le traiesc.

Nu ai cum sa stergi asa ceva, pentru ca te marcheaza pe viata. Rezistii care au si facut protestele si a trebuit sa cada guvernul, sa stie ca au mai ars oameni in spitale si nu s-a intamplat nimic.

Simteam de atunci pericolul si eram si atunci primul in sondaje pentru Primaria Capitalei, dar nu voiam, aveam sectorul meu, aveam 84%, dar am deranjat. Il anuntase PNL pe Busoi candidat la Primaria Capitalei. Si atunci la cald, pe cine sa arunci? L-am arestat pe Piedone. Sa le fie rusine rezistilor, daca calca si vor sa se ridice iar pe mormintele acelos nevinovati.

Si eu si ei am fost nevinovati. Am mai spus-o, daca erau copiii mei acolo, tot as fi zis ca Piedone e nevinovat.

M-am intalnit cu parintii victimelor doar la procese. La ziua comemorativa, inainte, toti se duceau cu flori si faceau plecaciuni, acum nu se mai duc.”, a explicat edilul.

Despre cum a fost la închisoare

”Nu doresc nici celor mai mari dusmani, desi am destui. Dar tine de psihicul omului si multumesc lui Dumnezeu, care pe mine m-a intarit. Faceam glume, ca in tabara, le puneam dulceata in adidasi, ce sa fac, daca nu iti gasesti o refulare te duci. Rutina si cei patru pereti te duc doar spre depresie. Nu vorbesc de cei obisnuiti, ci de senatori, parlamentari, oameni mari ai tarii, care au ajuns acolo dintr-un confort.”, a povestit Piedone.

”Eu nu am stapan, ca altii. Daca as fi avut, nu eram azi in studio, care nu am aparut prin studiouri de 14 ani. Credeti ca la al doilea mandat in sectorul 4 luam 84%, cand USL facea scoruri record?

Nicusor a venit si a prezentat un program de 20 de pagini si nu a respectat un singur lucru.

Cum sa zici tu ca vei face salariul minim 1000 de euro, sa spui ca vei reduce timpul de asteptare in trafic cu 40%, ca vei impaduri, cand el nu a plantat nimic. Eu nici nu pot sa fac nimic, ca noi la sector suntem administratori, primaria generala e proprietar. Eu am cerut sa ni se dea noua, ca ati vazut parloaga din fata Casei Poporului. Eu imi iau castane degeaba.”, a mai spus primarul sectorului 5.

Despre Clotilde Armand

”Dacă aveam banii frantuzoaicei pentru panselute, faceam Las Vegas in sectorul 4 sau 5.

Cu tot respectul pentru fostii primari generali, ei nu au inteles autoritate pe care o poti impune asupra primarilor de sector. Pe mine nu maintereseaza AUR, PNL sau PSD, dupa campania electorala, gata, ia roaba asta si facem treaba. Unii se mai si blocheaza, cum face acum PNL cu bugetul lui Nicusor, dupa ce ei l-au pus.

Dar cine sufera? De data asta nu Nicusor e de vina, si o spun eu. Politica e in campanie.

Daca sunt primar general, ii dau o statie lui Clotilde si gata, trecem la treaba. Tot ce se spune ca e rau in sectorul 1, asa era si in sectorul 5, dar acum se spala, se spala la rigola cu detergent.”, a explicat Piedone.

De ce nu ar fi bun Cătălin Cîrstoiu ca primar general?

”Nu vreau sa fiu ironic, dar era bun sa fie consilierul lui Nicusor pentru cand n-a facut nimic si isi rupea lumea picioarele prin Bucuresti. Dar bucureștenii nu au nevoie de un doctor care pune ghips. Medicii au juramantul lui Hipocrat, eu am juramantul fata de bucuresteni. Eu nu pot sa fac operatii, cum nici dansul nu poate sa faca mai bine pentru Bucuresti decat mine.

Oamenii te simt, nu mai merge cu vrajeala. Eu traiesc printre ei, eu ii simt. Eu sunt mandru ca mi se zice ospatar sau bucatar, ca de acolo am plecat.”, a precizat Piedone.

Stirea inițială

„I se spunea Buldozerul” este numele unui film cu Piedone. Asemenea actorului, Cristian Popescu Piedone vrea să răstoarne ierarhiile politice şi să câştige Primăria Capitalei susţinut de un partid minuscul.

Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) şi-a anunţat oficial candidaţii pentru Primăria Municipiului Bucureşti şi pentru primăriile de sector. Astfel, Cristian Popescu Piedone a fost desemnat candidat pentru Primăria Bucureşti. Actualul primar al Sectorului 5 a anunţat candidaţii pentru primăriile de sector şi a explicat strategia PUSL pentru alegerile locale.

Preşedintele executiv al Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) Cristian Popescu – Piedone a precizat că va deschide şi lista candidaţilor partidului pentru alegerile europarlamentare. Edilul Sectorului 5 va candida şi pentru şefia Primăriei Capitalei din partea aceleiaşi formaţiuni.

Cine este medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD-PNL la Primăria Capitalei! Actualul manager al Spitalului Universitar de Urgență București este unul dintre cei mai bogați doctori din România

„Cu siguranţă că, dacă sunt locomotivă, pe cine să pui? Pui vagonul-restaurant în faţa locomotivei? Nu. Pui locomotiva. Cu siguranţă, voi fi primul pe listă la europarlamentare. Cu siguranţă, Partidul Umanist Social Liberal merge singur, pe liste proprii, la alegerile europarlamentare. Negocierea cu partidele ia-mă nene şi pe mine s-a închis”, a declarat Cristian Popescu Piedone, întrebat dacă pe 9 iunie va avea dublă candidatură, la Primăria Capitalei şi la alegerile europarlamentare, duminică într-o conferinţă de presă. Acesta a subliniat că, în cazul în care vreun nume sonor din PUSL se va regăsi pe lista candidaţilor la europarlamentare a altei formaţiuni, atunci acea persoană „trebuie să îşi dea demisia din PUSL şi nu mai vine niciodată”.

Cristian Popescu Piedone, terorizat cu amenințări ca să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei: „Lunetiștii sunt pe toate gardurile. Mi-au spus că e mai bine pentru mine şi familia mea”

 

Cum ar putea arăta buletinele de vot la Bucureşti: 

PMB: Nicușor Dan (independent, susținut de Dreapta Unită), Cătălin Cîrstoiu (independent, susținut de PSD-PNL), Cristian Popescu Piedone (PPUSL), Mihai Enache (AUR)
• Sectorul 1: Clotilde Armand (USR), Liviu Negoiță (PPUSL), Alexandru Petrescu (PSD, susținut şi de PNL)
• ⁠Sectorul 2: Radu Mihaiu (USR), candidat PNL (susținut și de PSD)
• ⁠Sectorul 3: Robert Negoiță (independent, susținut de PSD-PNL), Lucian Judele (USR), Vasile Negrilă (PPUSL)
• ⁠Sectorul 4: Daniel Băluță (PSD, susținut de PSD-PNL și PPUSL), Paul Ene (USR)
• ⁠Sectorul 5: Rareș Hopincă (PSD, susținut de PNL), Vlad Popescu Piedone (PPUSL), Alexandru Dimitriu (USR)
• ⁠Sectorul 6: Ciprian Ciucu (PNL, susținut de PSD-PNL), Bogdan Pintileasa (PPUSL), Mihaela Ștefan (USR)