Cine este medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD-PNL la Primăria Capitalei! Actualul manager al Spitalului Universitar de Urgență București este unul dintre cei mai bogați doctori din România

Lidererii colaiției PSD-PNL au stabilit, după lungi dezbateri, candidatul comun pentru Primăria Capitalei. Medicul Cătălin Cîrstoiu, directorul Spitalului Universitar, va fi contracandidatul lui Nicușor Dan pe care atât social-democrații, cât și liberalii, îl vor susține în cursa pentru Primăria Capitalei, potrivit sureselor RomâniaTV.net.

18 mart. 2024, 10:27
Cine este medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD-PNL la Primăria Capitalei! Actualul manager al Spitalului Universitar de Urgență București este unul dintre cei mai bogați doctori din România

Medicul Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun pentru Primăria Capitalei. Liderii PSD și PNL au avut luni o nouă ședință în care au stabilit în cele din urmă cine ca fi candidatul comun la Primăria Capitalei.

Citește și Ziua decisivă! Liderii PSD-PNL au stabilit ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul comun pentru Primăria Capitalei

Medicul Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun pentru Primăria Capitalei

După ce în spațiul public au fost vehiculate tot felul de nume se pare că liderii PSD și PNL au ales un candidat la care nimeni nu se aștepta.

Este vorba despre medicul Cătălin Florin Cîrstoiu, în vârstă de 49 de ani, doctor în științe medicale, profesor universitar, decan al Facultății de Medicină U.M.F „Carol Davila”, din Bucureşti.

Medicul este decorat cu Ordinul Sanitar în grad de Cavaler și potrivit surselor România TV.net, are o relație foarte bună cu preşedintele Klaus Iohannis şi încă de la început se afla pe lista candidaților favoriți ai acestuia pentru Primăria Capitalei.

Asul din mâneca coaliției PSD-PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, este medic ortoped și din martie 2020 ocupă funcția de manager al Spitalului Universitar de Urgență București, post pe care l-a mai ocupat între anii 2009 și 2016.

Acesta este căsătorit cu Monica Mihaela, care la rândul său este medic, iar nasul lor de cununie este fostul președinte al României Traian Băsescu, care în anul 2010 l-a decorat pe cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler.

În urmă cu numai o zi, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că medicul Cîrstoiu se află pe lista potențialilor candidați pentru Primăria Capitalei și a vorbit la superlativ de acesta.

„În ce priveşte candidatul pentru Bucureşti, e normal ca presa să caute persoana, numele. Abordarea noastră a fost una total diferită în acest moment. Categoric, contează managerul, cel care va coordona. Au fost discuţii despre domnul profesor Florescu (Tiberiu Florescu – n.r.), am avut întâlniri cu domnul profesor Florescu şi eu şi domnul Nicolae Ciucă. Este persoana cea mai îndreptătiţă să ne spună cum vede viitoarea viziune a Bucureştilor. Dânsul şi-a arătat disponibilitatea de a intra într-o echipă pentru reconstrucţia Bucureştiului. (…) Domnul Cătălin Cîrstoiu este un manager foarte bun la Universitar, este o persoană care este luată în calcul în acest moment ca şi candidat comun”, a explicat liderul PSD, într-un interviu la Digi24. 

Actualul manager al Spitalului Universitar de Urgență București este unul dintre cei mai bogați doctori din România

Cătălin Cîrstoiu se află pe locul trei în Topul medicilor cu cele mai mari venituri din România.

În declarația sa de avere, medicul Cătălin Cîrstou deține un teren intravilan de 3376.90 m2, o casă de 450 m2 în județul Ilfov, un apartament de 103.45 m2 în București și numeroase conturi la dierse bănci din România.

De asemenea, tot în declarația sa de avere medicul a dezvăluit că deține bijuterii în valoare de 150.000 de euro precum și un autoturism marca Cadilac.

Doar în anul 2021, medicul a beneficiat de la Spitalul Universitar de Urgență București de un salariu de 400.837 de lei, iar de la UMF Carol Davila a primut suma de 188.594 de lei. Astfel, la un simplu calcul, medicul Cîrstoiu încasa lunar, doar din cele două salarii suma de 10.000 de euro pe lună. Trebuie să precizăm faptul că nu au fost luate în calcul sumele câștigate din investițiile la clinica privată Anemona Clinical Services care potrivit surselor noastre se ridicau la vremea respectivă la peste 400.000 de lei.

Cirstoiu-Florin-Catalin

Citește și Marcel Ciolacu, despre candidatul la Primăria Capitalei: ”PSD are un candidat în doamna Firea. Dacă mergem cu un candidat comun, nu va fi nici Firea, nici Sebastian Burduja”