Reacţia lui Cristian Popescu Piedone, după ce Nicuşor Dan a propus suspendarea PUZ în cinci sectoare. „Lăsați Capitala să se dezvolte! Un astfel de proiect ar duce la un blocaj”

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a criticat în termeni duri decizia prin care Nicuşor Dan, edilul Capitalei, vrea să suspende planurile urbanistice zonale în cinci dintre cele şase sectoare din Bucureşti.

23 feb. 2021, 09:23
Reacţia lui Cristian Popescu Piedone, după ce Nicuşor Dan a propus suspendarea PUZ în cinci sectoare. „Lăsați Capitala să se dezvolte! Un astfel de proiect ar duce la un blocaj”

Primarul Cristian Popescu Piedone avertizează că suspendarea PUZ ar putea genera un blocaj şi ar alunga investitorii.

„Domnule Primar General al Municipiului București, lăsați Capitala să se dezvolte! Nu o întoarceți cu 21 de ani în urmă! Într-adevăr este nevoie de o gândire unitară la nivel de București, trebuie să avem un Plan Urbanistic Zonal la nivelul Capitalei, însă nu prin astfel de proiecte puse pe ordinea de zi a Consiliului General din senin, fără consultări cu ceilalți primari de sectoare. La fel ca dumneavoastră și noi suntem aleși de cetățeni, domnule Primar General. Avem o responsabilitate în fața oamenilor care ne-au ales. Un astfel de proiect, adoptat pe repede înainte ar duce la un blocaj, nicidecum la dezvoltarea Bucureștiului. Avem nevoie ca investitorii să aloce fonduri pentru proiectele de aici, nu să fugă în alte țări europene. Fac apel și la colegii mei, ceilalți primari ai sectoarelor. Trebuie să fim uniți când vine vorba de dezvoltarea Bucureștiului, care, să nu uităm, este o capitală europeană!”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.
”, a declarat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 5.

Citeşte şi: Dezvoltatorii nu primesc autorizaţie dacă nu fac şi locuri de parcare în Sectorul 5. Avertismentul primarului Piedone

Cristian Popescu Piedone, despre suspendarea PUZ în cinci sectoare: „O sentință cruntă, care condamnă un întreg teritoriu, împreună cu cetățenii săi”

De asemenea, Piedone afirmă că suspendarea PUZ va avea efecte și „consecințe deosebit de grave asupra teritoriului administrativ al Sectorului 5, dar și asupra Bucureștiului din toate punctele de vedere, fie urbanistic, economic și/sau social și cultural”.

„Practic, ne întoarcem cu două decenii în urmă, la reglementările și direcțiile de dezvoltare din PUG 2000, ceea ce poate însemna, atât pentru Sectorului 5, cât și pentru celelalte sectoare ale Capitalei și chiar pentru Capitală și zonele limitrofe, o sentință cruntă, care condamnă un întreg teritoriu, împreună cu cetățenii săi, nu doar la subdezvoltare, dar și la foamete, lipsa locurilor de muncă, lipsa de prosperitate și în cele din urmă, la involuția orașului”, mai precizează edilul Sectorului 5.

Primarul general Nicuşor Dan a pus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General de vineri, 26 februarie, cinci proiecte prin care ar urma să se suspende planurile urbanistice zonale (PUZ) aprobate în mandatul Gabrielei Firea în sectoarele 2,3,4,5 și 6. Edilul Capitalei susţine că e nevoie de suspendarea PUZ deoarece prin permiterea de construcţii se reduce spaţiul verde din Bucureşti. Prin suspendarea acestor PUZ-uri, proiectele care ar fi urmat să fie realizate pe spațiile verzi nu mai pot primi aviz de construire, notează G4Media.

În schimb, PUZ-urile din sectoarele 3 și 6 au fost deja suspendate prin decizii ale instanțelor, după ce au fost atacate de USR București.

Toate Planurile Urbanistice Zonale ar urma să fie suspendate timp de 2 ani, iar până la aprobarea de noi planuri urbanistice, certificatele de urbanism și autorizațiile de construcție vor putea fi emise pe baza PUZ-urilor anterioare.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, hotărât să desfiinţeze companiile municipale. „Nu revenim asupra deciziei. Nu este bine ca oamenii să se mai lase amăgiți”


loading...