Dezvoltatorii nu primesc autorizaţie dacă nu fac şi locuri de parcare în Sectorul 5. Avertismentul primarului Piedone

Dezvoltatorii nu vor primi autorizaţie de construire în Sectorul 5 dacă nu au numărul conform de locuri de parcare. Aceştia nu pot înfiinţa locuri de parcare pe domeniul public, având dreptul că construiască doar drumul pe domeniul public, aşa cum reiese dintr-o dispoziţie a primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

18 ian. 2021, 21:05
Dezvoltatorii nu primesc autorizaţie dacă nu fac şi locuri de parcare în Sectorul 5. Avertismentul primarului Piedone

Primăria Sectorului 5 a anunţat că dezvoltatorii nu primesc autorizaţie de construcţie dacă nu fac şi locuri de parcare.

„Autorizaţiile de construire pentru imobilele aflate în Sectorul 5 la care accesul se realizează pe drumuri de servitute/drumuri de acces aflate în proprietate privată vor fi emise numai cu condiţia asigurării locurilor de parcare necesare şi numai condiţionate de existenţa unei declaraţii notariale a proprietarului/dezvoltatorului, prin care acesta îşi asumă sarcina de a asigura utilităţile publice şi asfaltarea respectivului drum de acces la proprietate.

În cazul în care proprietarul nu poate asigura aceste condiţii, autorizaţia de construire se va elibera numai în cazul cedării cu titlu permanent şi gratuit a drumului de acces către Primăria Sectorului 5, în vederea trecerii lui în domeniul public, pentru ca autoritatea publică să poată asigura utilităţile publice şi asfaltarea drumului de acces”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 5.

Citeşte şi: Locurile de parcare din Bucureşti, motiv de scandal cu înjurături ca la uşa cortului VIDEO

Dezvoltatorii nu primesc autorizaţie dacă nu fac şi locuri de parcare. Ce prevede legea

Autorizaţiile de construire se emit în conformitate cu prevederile HCGMB nr. 66/2006, care detaliază necesarul de locuri de parcare, în raport cu funcţiunea clădirii propuse, iar în cazul locuinţelor colective, în raport cu numărul de apartamente şi cu suprafaţa acestora, şi în conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie – PMB, pentru alte investiţii decât locuinţele individuale.

De asemenea, în urma aprobării HCGMB nr 242/2020 a documentaţiei de urbanism PUZ Coordonator Sector 5, în certificatele de urbanism emise de Primăria Sectorului 5 este specificată necesitatea întocmirii unui studiu de trafic, în cazul unor investiţii ce presupun asigurarea unui număr minim de 100 de locuri de parcare.

„Situațiile întâlnite în care domeniul public este sufocat de mașini în proximitatea imobilelor și ansamblurilor de locuințe colective își au originea în faptul că aproximativ 40% din locurile de parcare asigurate în incinta respectivelor ansambluri neocupate, deoarece, din cauza prețurilor practicate de dezvoltatori pentru locurile de parcare, proprietarii de apartamente aleg să își parcheze mașinile pe domeniul public”, mai precizează Primăria Sectorului 5.

Citeşte şi: Taxa de parcare lângă bloc a ajuns să coste cât rata la o maşină nouă. Unde sunt cele mai scumpe locuri

 


loading...