„Ce faci, păpușă?”. Cristian Popescu Piedone, în centrul unui scandal. FILIA l-a criticat dur pentru modul în care i-a vorbit unei adolescente însărcinate

Cristian Popescu Piedone se află în centrul unui nou scandal, după ce a postat un clip video realizat în timpul vizitei la un centru de primire în regim de urgență în care edilul a avut un comportament nepotrivit față de o minoră și de angajate.

17 iul. 2023, 21:20
„Ce faci, păpușă?”. Cristian Popescu Piedone, în centrul unui scandal. FILIA l-a criticat dur pentru modul în care i-a vorbit unei adolescente însărcinate

Centrul FILIA l-a criticat dur pe Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, pentru comportamentul său.

Potrivit presshub.ro, minora umilită de primar a născut prematur la doar o zi după întâlnirea cu acesta. „Minora urma să nască la sfârșitul acestei luni. Era în săptămâna 37, deci la limita a ceea ce se consideră o naștere prematură”, a explicat pentru presshub.ro o sursă din cadrul Primăriei Sectorului 5.

Citește și Un nou cămin al groazei în București. Piedone și Prefectul Capitalei au început verificările: „Nici într-un WC public nu miroase așa” / „Mâncarea a fost pusă pe jos”

Cristian Popescu Piedone, eliberat de curând din închisoare, după ce a fost achitat în dosarul Colectiv, a mers în control la Centrul de primire în regim de urgență „Cireșarii II” și a postat imagini cu o adolescentă de 15 ani despre care a spus că e însărcinată și că l-a demis pe șeful centrului.

Filmarea începe cu mai mulți minori care îl iau în brațe pe Piedone. Primarul intră apoi în clădire și se întâlnește cu angajate și cu o adolescentă de 15 ani.

„Ce faci, păpușă? Tu ești aici în centru? Și ești gravidă? E gravidă? Câți ani are? Păi și cum a rămas gravidă?”, spune Piedone.

Centrul FILIA spune că Piedone s-a adresat minorei într-un mod nepotrivit.

Citește și Piedone se bucură de dulcea libertate. Lux, dans și opulență în cluburile din Mamaia. Cum a celebrat edilul ziua ginerelui său

„În ultimul timp am văzut tot mai multe discuții despre mamele minore în spațiul public, însă această problemă trebuie abordată în mod sistemic și cu grijă la vulnerabilitatea acestora. În niciun caz printr-un limbaj total nepotrivit, prin expunerea publică a mamelor minore sau prin umilirea lor în fața unor camere de filmat, folosite pentru capital politic și imagine publică”, susține Centrul FILIA.

Mai mult, reprezentanții organizației și-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care Piedone le-a vorbit angajatelor centrului. „Cum adică părăsește fără permisiune centrul? Cine este șeful centrului? Ați fost șeful centrului. Încheierea contractului. Cum să părăsească centrul și să vină gravidă înapoi? Pentru ce răspundem de ei? […] Încetarea contractului de muncă! Numirea unui nou administrator! Doamnă, puteți să vă îmbrăcați și să vă duceți acasă.”