Cristian Popescu Piedone s-a îmbrăcat în costum popular şi a furat startul mesajelor de 1 Decembrie: „Să-mi fii sănătoasă, Românie dragă!”

Cristian Popescu Piedone s-a îmbrăcat în costum popular şi le-a transmis românilor un mesaj cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Primarul Sectorul 5 a explicat în câteva cuvinte de ce iubeşte România.

30 nov. 2021, 21:30
Cristian Popescu Piedone s-a îmbrăcat în costum popular şi a furat startul mesajelor de 1 Decembrie: „Să-mi fii sănătoasă, Românie dragă!”

Cristian Popescu Piedone s-a îmbrăcat în costum popular şi a furat startul mesajelor de 1 Decembrie. Primarul Sectorului 5 a postat pe pagina de Facebook un mesaj în care şi-a exprimat dragostea faţă de ţara sa, chiar de ziua ei.

Cristian Popescu Piedone s-a îmbrăcat în costum popular şi a furat startul mesajelor de 1 Decembrie

Citeşte şi Parada militară de Ziua Naţională a României. Restricţii în trafic pentru repetiţii în mai multe zone din Bucureşti

„Să-mi fii sănătoasă, Românie dragă

Din Basarabia istorică, până în Bucovina, din bătrânul Satmar, până-n Banat, Crișana și Maramureșul cel Mare, din Transilvania Sfântă, până-n vechiul Regat sfințit de bravul Rege Carol I

C-o fi altfel sau ba prin hârtii, opinii și hărți… pentru mine asta ești iubita mea țară!

Pentru mine ești Cosânzeana!

Pentru mine ești leagănul și vatra și biserica!

Pentru mine ești grădina anotimpurilor toate!

Pentru mine ești speranța!

Pentru mine ești casa lui Dumnezeu!

Pentru mine ești FAMILIA!

Pentru mine, draga mea, ești mereu și mereu… ACASĂ

Te iubesc, frumoasa mea Românie!

Să-ți fie pace în curte, draga mea!

Să-mi trăiești liberă și sănătoasă!

Și, rogu-te, adună-ți iar poporul cel împrăștiat prin cele zece zări!

Spune-i, frumoaso, că ROMÂNUL ÎN VECI NU PIERE

Și mai spune-i că muzica din difuzoare se mai schimbă…

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA MEA”, a scrie primarul Sectorului 5 pe pagina de Facebook.

1 decembrie este ZIUA NAŢIONALĂ a României şi are o însemnătate specială în societatea noastră. Totodată, această zi marchează un eveniment istoric foarte important: unirea Transilvaniei cu România, în anul 1918. În această zi, românii de pretutindeni sărbătoresc pe stradă, la paradele militare din Alba-Iulie sau Bucureşti, ori acasă alături de cei dragi.

1 decembrie a fost adoptată ca ZIUA NAŢIONALĂ a României în anul 1990, fiind promulgată de fostul preşedinte Ion Iliescu şi publicată ulterior în Monitorul Oficial. Această dată marchează Unirea Transilvaniei cu România şi va rămâne una dintre cele mai importante pagini ale istoriei şi unităţii naţionale româneşti.

Citeşte şi Maraton de vaccinare anti-COVID la MApN de Ziua Naţională a României