Cristian Popescu Piedone şi-a depus din nou candidatura pentru Primăria sectorului 4

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone şi-a depus sâmbătă candidatura pentru Primăria sectorului 4 cu 5.600 de semnături din partea Partidului Puterii Umaniste, a precizat duminică purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral din sectorul 4.

24 apr. 2016, 09:39
Cristian Popescu Piedone şi-a depus din nou candidatura pentru Primăria sectorului 4

„Şi-a depus candidatura ieri (sâmbătă – n.r.) cu 5.600 de semnături, dar nu ca independent, ci din partea Partidului Puterii Umaniste”, a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral din sectorul 4, potrivit Mediafax.

PPU a decis joi că îl va susţine pe Cristian Popescu Piedone pentru postul de primar în sectorul 4, în ciuda opoziţiei copreşedintelui Maria Grapini, aceasta declarând că îşi menţine părerea despre el şi că rămâne de văzut dacă va părăsi sau nu partidul, după alegerile locale.

Maria Grapini a declarat, joi, că în urma şedinţei avute cu biroul de conducere al PPU, a fost informată că Cristian Popescu Piedone şi-a depus miercuri dimineaţa adeziunea la filiala Sectorului 4, iar aceasta i-a fost avizată de organizaţia Bucureşti, condusă de senatorul Laurenţiu Mihai, iar în aceste condiţii candidatura lui Piedone respectă statutul partidului.

Piedone a strâns semnăturile necesare pentru a-şi depune, din nou, candidatura la Primăria Sectorului 4

Miercuri, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au motivat decizia prin care au respins candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4, precizând că au fost îndeplinite condiţiile legale pentru un număr de doar 2.550 de semnături din totalul de 5.076 pe care candidatul le-a prezentat. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins, marţi, candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4, decizia fiind definitivă.

Ulterior hotărârii, Cristian Popescu Piedone a anunţat, pe Facebook, că nu renunţă la candidatura pentru un nou mandat de primar al Sectorului 4 şi va iniţia o nouă campanie de strângere de semnături, afirmând că există doar două variante – „să mă omoare sau să mă lase să mă supun judecăţii la vot”.

Sâmbătă, fostul primar a postat pe Facebook un video în care apare aşteptând procesiunea de Florii, organizată în ajunul praznicului Intrării Domnului în Ierusalim.