Cristian Popescu Piedone şi ceilalţi inculpaţi din dosarul Colectiv ar putea scăpa cu pedepse mai mici. Decizie de ultima oră a judecătorilor CAB

Judecătorii Curții de Apel București au înlăturat consecințele grave ale abuzului în serviciu în dosarul Colectiv. Astfe, pedepsele inculpaților ar putea fi reduse semnificativ.

03 nov. 2021, 13:56
Cristian Popescu Piedone şi ceilalţi inculpaţi din dosarul Colectiv ar putea scăpa cu pedepse mai mici. Decizie de ultima oră a judecătorilor CAB

Judecătorii au schimbat parțial încadrarea juridică în cazul inculpaților din dosarul Colectiv. A fost  înlăturată sintagma consecințe grave de la abuz în serviciu. Decizia judecătorul CAB ar putea avea ca efect reducerea pedepselor inculpaţilor, între care şi primarul Cristian Popescu Piedone.

Un medic a făcut mărturii cumplite despre seara de la Colectiv: Aveau franjuri de arsură pe față, mergeau dezorientaţi şi cădeau

Lucian Horhotă era la muncă pe 30 octombrie 2015 la maternitatea Bucur, unitate ce se află în apropierea clubului Colectiv. Medicul a declarat ce a trăit în noaptea cruntei tragedii.

„Se sfârşea a doua cezariană, îmi aduc aminte, se auzea un zgomot de vorbă multă şi primele sirene ale echipajelor de intervenţie, cred că au fost cele ale poliţiei, şi primele salvări probabil care au primit apel pentru a veni acolo.

În primul minut şi jumătate nu îţi dădeai seama că ar fi ceva deosebit, deoarece mai veneau acolo salvări, era o zonă în care erau cerute frecvent salvări, noaptea aveau loc tot felul de…, erau scandaluri, era sfârşit de săptămână. După ce au început să vină una după alta, în decurs de câteva minute, s-a văzut că este ceva mai serios şi atunci lumea a început să se uite pe geam să vadă ce se întâmplă.

Aveau franjuri de arsură care atârnau şi de pe faţă, şi de pe mâini, acolo i-a prins, unde erau descoperiţi.

Terminam a doua cezariană şi practic pacienta mergea către salonul post operator, pacienta era bine. Şi atunci a venit cumva de afară cineva care a spus că ar fi nevoie de sprijin, dacă putem să acordăm sprijin, că sunt foarte mulţi arşi, a avut loc o explozie, un foc, încă nu se ştia exact, dar că au început să iasă oamenii afară, care erau ameţiţi, cu hainele arse, deja se făcuse întuneric şi atunci practic am ieşit mai mulţi, şi noi câţiva de la ATI şi de la nou-născuţi, cele de acolo ne-au spus că sunt unii foarte grav care văd că tot ies şi cad pe jos, în clipa aia nu mai ştii unde să te împarţi, deja se umpluse de salvări. Echipajele de ambulanţă nu ştiau unde să se ducă”, a explicat dr. Lucian Horhotă, potrivit Adevărul.

Citeşte şi: Dosarul Colectiv, la şase ani de la tragedie. Avocaţii cer judecarea primarului Piedone pentru ucidere din culpă

Şase ani de la incendiul din Clubul Colectiv şi niciun vinovat

Au trecut şase ani de la incendiul din Colectiv, în urma căruia 64 de oameni au murit, iar alţi 146 au fost mutilaţi pe viaţă. Verdictul final din acest dosar ar fi trebuit să se dea în iunie.

În primă instantă, la Tribunalul Bucuresti, primarul Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare, iar patronii clubului Colectiv la câte 11 ani și 8 luni fiecare. Cei doi pompieri care au verificat clubul au primit si ei câte 9 ani de închisoare.

Citește și: Şase ani de la incendiul din Clubul Colectiv şi niciun vinovat. Manifestări de comemorare a victimelor vor fi organizate astăzi în Bucureşti


loading...
Partenerii noștri