Cristian Popescu Piedone vrea salarii compensatorii pentru timpul petrecut în închisoare: ”Voi cere despăgubiri de la domnii judecători, direct, pe cale civilă”

Cristian Popescu Piedone spune că i-a iertat pe judecătorii care au decis încarcerrarea sa, dar nu i-a uitat. Astfel, el a admis că, deși era mulțumit, inițial, cu ideea de a primi salarii compensatorii pentru perioada petrecută în închisoare, el va cere depăgubiri direct de la judecători, pe cale civilă.

06 iul. 2023, 23:44
Cristian Popescu Piedone vrea salarii compensatorii pentru timpul petrecut în închisoare: ”Voi cere despăgubiri de la domnii judecători, direct, pe cale civilă”

Cristian Piedone a precizat că, din momentul eliberării a tot fost întrebat despre posibilele despăgubiri pe care ar putea să le ceară din partea statului român. El a explicat că nu are de gând să dea în judecată statul român, dar s-ar mulțumi să obțină salarii compensatorii pentru perioada petrecută în închisoare.

”Eu, ca persoană, îi iert pe judecători, dar nu-i uit. Am și spus că nu voi cere despăgubiri. Ce sa fac? Ce să îmi dea statul, bani? Ce să fac cu banii? Mulțumesc dacă îmi va da salariile compensatorii pentru un an și o lună”, a explicat Piedone, într-un interviu acordat pe TikTok.

Citește și  Decizie în cazul fraților Tate, din partea Justiției române. Lovitură pentru controversații milionari

@onrecordpodcast Interviu fulminant cu primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, dupa eliberarea sa din infernul de la Rahova si Jilava. La “Dezbateri cu Razvan Savaliuc”- www.luju.ro @Cristian Popescu Piedone ♬ sunet original – 𝕆𝕟ℝ𝕖𝕔𝕠𝕣𝕕 🎙️

Piedone a susținut, însă, că a fost convins de avocatul Adelin David să meargă mai departe cu demersul său, astfel încât a decis, la insistențele acestuia să solicite despăgubiri, dar nu de la statul român, ci direct de la judecătorii care l-au trimis în spatele gratiilor.

”Eu o să cer despăgubiri de la domnii judecători, direct.pe cale civilă, iar dacă justiția este dreaptă și se va pronunța până la sfârșit, în expunerea domnului avocat se va spune clar: toți banii care vor fi obținuți vor fi folosiți pentru a se construi o grădiniță, un after-school, în funcție de bani. Și ăsta să fie un simbol al nevinovăției!”, a explicat Piedone.

Citește și  Gregorian Bivolaru, o nouă victorie împotriva statului român. Instanța a decis să primească 50.000 de euro, daune morale

Piedone a fost eliberat din închisoare la finalul lunii trecute, după ce a stat după gratii timp de un an și o lună.  Curtea Supremă a decis atunci achitarea fostului primar de la Sectorul 4. Mai mult, după eliberare el și-a preluat și funcția de primar al Sectorului 5 din București.