Cristian Preda a scăpat de excluderea din PDL

Biroul Permanent Naţional al PDL a decis, luni, să nu mai trimită Consiliului Naţional de Coordonare propunerea de excludere din partid a europarlamentarului Cristian Preda, a anunţat chiar acesta, după ce a participat la şedinţa conducerii democrat-liberale.

RomaniaTV.net
14 mai 2012, 11:00
Cristian Preda a scăpat de excluderea din PDL

„S-a discutat despre situaţia mea în PDL. BPN a decis să nu mai trimită CNC propunerea de excludere a mea din partid”, a precizat Cristian Preda, după ce a participat la şedinţa conducerii partidului.

Potrivit lui Preda, decizia a fost luată prin vot, înregistrându-se doar o abţinere.

Excluderea europarlamentarului Cristian Preda din PDL a fost aprobată, la începutul lunii aprilie, de conducerea partidului. Hotărârea finală urma să fie luată de Consiliul Naţional de Coordonare al PDL. Decizia BPN a venit după ce Preda l-a criticat pe candidatul partidului la Primăria Capitală, Silviu Prigoană, şi a anunţat că el va vota pentru candidatul independent Nicuşor Dan.

În 13 aprilie, preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, declara că este foarte posibil ca partidul să treacă peste „incidentul” legat de europarlamentarul Cristian Preda, care fusese propus de BPN pentru excluderea din PDL.