Cristian Preda: Antonescu a ajuns un fel de Ceaușescu. E Alesul, e singurul-care-poate-fi-susținut

Europarlamentarul PDL Cristian Preda consideră că liderul PNL, Crin Antonescu, a ajuns pentru PSD "un fel de Ceaușescu", liberalul fiind susţinut, în opinia sa, în cursa prezidenţialelor mai mult de pesedişti decât de penelişti.

RomaniaTV.net
29 ian. 2013, 17:32
Cristian Preda: Antonescu a ajuns un fel de Ceaușescu. E Alesul, e singurul-care-poate-fi-susținut

„Săptămâna trecută ne-a făcut cadou o constatare paradoxală: candidatura la președinție a lui Crin Antonescu e susținută cu mai multă pasiune de pesediști decât de peneliști. Pentru Ponta & co., Antonescu a ajuns un fel de Ceaușescu: e Alesul, e singurul-care-poate-fi-susținut. Dacă nu e el, nu va fi nimeni altcineva. Etc.etc.”, scrie Cristian Preda pe blogul personal.

În ceea ce priveşte demisia din Senat al lui Dan Voiculescu, democrat-liberalul susţine că „acesta e înlocuibil în orice clipă și de câte ori vrea„.

„După ce și-a amânat validarea ca senator, Dan Voiculescu abandonează mandatul, la o săptămână de la depunerea jurământului. Publicul care l-a ales pe 9 decembrie știa că Voiculescu demisionase deja în 2012, pentru a evita confruntarea cu justiția. Cursa pentru fotoliul de senator devenit vacant va fi, de aceea, un test important. USL nu are cum să nu asume gestul lui Voiculescu. Nu-l poate repudia pe șeful mașinii sale de propagandă.

Rămâne de văzut dacă ulciorul va mai merge și a doua oară la apă. În lumea strâmbă în care trăim, nu e exclus ca disprețul față de domnia legii – asumat de USL fără rezerve – să aibă parte în continuare de un sprijin popular consistent„, spune Cristian Preda.

Dan Voiculescu a demisionat luni din Senatul României. În urma părăsirii Parlamentului, preşedintele fondator al PC nu va mai fi judecat în dosarul de corupţie de către judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, completul care l-a condamnat pe Adrian Năstase la închisoare cu executare.