Cristian Preda: Antonescu vrea să acopere întreg câmpul politic. Să fie şi la guvernare, şi în opoziţie

Autoidentificarea preşedintelui PNL, Crin Antonescu, cu "liderul Opoziţiei" vădeşte o simplă pasiune antidemocratică, el dorind să acopere întreg câmpul politic, apreciază europarlamentarul PDL Cristian Preda într-o postare pe blogul său.

RomaniaTV.net
09 sept. 2013, 11:21
Cristian Preda: Antonescu vrea să acopere întreg câmpul politic. Să fie şi la guvernare, şi în opoziţie

„În ceea ce mă priveşte, cred că auto-identificarea lui Antonescu cu ‘liderul opoziţiei’ vădeşte o simplă pasiune anti-democratică. Antonescu vrea să acopere întreg câmpul politic. Să fie şi la guvernare, şi în opoziţie. Să definească şi opţiunea pentru, şi opţiunea contra. Ca şi în alte ocazii, el nu pare interesat de distribuirea puterii, ci exclusiv de confiscarea ei. Se înţelege astfel că reproşurile pe care el i le face lui Băsescu arată – pe dos – cum ar gestiona Antonescu puterea. Iată de ce nu e un lider, ci un rebel care se visează stăpân”, consideră Cristian Preda.

Potrivit europarlamentarului PDL, o astfel de afirmaţie i-ar putea determina pe unii să bănuiască existenţa „unei fisuri serioase” în USL în privinţa cursei prezidenţiale.

Crin Antonescu a declarat aseară că e ‘liderul opoziţiei’, întrucât el şi PNL participă la guvernare, dar nu deţin puterea. Unii ar putea crede că declaraţia face parte din seria ‘regret că nu sunt femeie’. Alţii ar insista poate asupra frustrării unui politician care se simte tot mai mult un actor de rang doi, în condiţiile în care e obligat să joace un rol de prim rang. În fine, cred că nu sunt puţini cei care bănuiesc existenţa unei fisuri serioase în USL, în privinţa cursei prezidenţiale. Ar fi astfel relevant că, tot ieri, Antonescu afirma că Oprescu, potenţial prezidenţiabil pesedist, ar trebui să demisioneze, la o zi după ce PSD explica nevoia unei solidarităţi exemplare cu primarul Capitalei”, subliniază Preda.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, întrebat duminică seară, la Digi24, cine este liderul Opoziţiei, a răspuns: „Cred că tot eu. Dar Opoziţia nu e la guvern, Opoziţia e la putere”.

„Suntem la guvernare, suntem într-o majoritate parlamentară, dar nu suntem la putere. (…) Mă refer la mine şi la PNL”, a mai spus el.