Cristian Preda a notificat Autoritatea Electorală de afilierea sa la PLUS, care transformă această formaţiune în partid parlamentar

Eurodeputatul Cristian Preda anunţă că a notificat, luni, Autoritatea Electorală Permanentă de afilierea sa la PLUS, care transformă această formaţiune într-un partid parlamentar, ceea ce înseamnă că va avea membri în birourile secţiilor de votare.

RomaniaTV.net
04 feb. 2019, 14:32
Cristian Preda a notificat Autoritatea Electorală de afilierea sa la PLUS, care transformă această formaţiune în partid parlamentar

„Autoritatea Electorală Permanentă a înregistrat astăzi notificarea mea referitoare la afilierea la PLUS, care transformă această formaţiune într-un partid parlamentar. În consecinţă, conform legii pentru alegerile europarlamentare, Alianţa 2020 USR+PLUS va avea dreptul la delegaţi în toate birourile de vot”, a anunţat Cristian Preda, potrivit News.ro.

El precizează că reprezentanţii în birourile secţiilor de votare trebuie identificaţi şi formaţi pentru a-şi face treaba conform dispoziţiilor legale în vigoare.

„În acest fel, PSD & co. nu vor mai putea fura voturi, aşa cum au făcut – de pildă – atunci când au deposedat-o pe Clotilde Armand de mandatul de primar al sectorului 1”, mai menţionează eurodeputatul.

Europarlamentarul Cristian Preda a anunţat, săptămâna trecută, că, la invitaţia lui Dacian Cioloş, a aderat la PLUS şi a precizat că, aşa cum a anunţat, nu va candida la alegerile europene.

Alianța 2020 USR PLUS, a cărei înfințare a fost anunțată sâmbătă seară de liderii celor două partide, Dan Barna și Dacian Cioloș, a stabilit că va merge la alegerile europarlamentare ca o singură formațiune. Ca atare, locurile pe listă au fost împărțite potrivit unui algoritm negociat de USR și PLUS. Fostul premier Dacian Cioloș va deschide lista.