Cristian Preda atacă Guvernul la fondurile europene: Leonard Orban constată în loc să acţioneze

Cristian Preda a lansat, luni, un atac la adresa primului-ministru Victor Ponta şi a ministrului pentru Afaceri Europene, Leonard Orban, afirmând că Guvernul este responsabil pentru pierderea banilor de la Bruxelles. La finalul şedinţei BPN a PDL, primvicepreşedintele demcrat-liberal a declarat că oficialii UE au constatat "paralizia" administraţiei româneşti.

RomaniaTV.net
03 sept. 2012, 11:55
Cristian Preda atacă Guvernul la fondurile europene: Leonard Orban constată în loc să acţioneze

,,Se anunţă sancţiuni drastice referitoare la fondurile europene. Membrii BPN ai PDL au analizat de altfel în domenii sectoriale şi vom prezenta în zilele următoare caz cu caz ce s-a întâmplat în administrarea fondurilor europene. Ceea ce constatăm cu toţii cu mare tristeţe este că de când Victor Ponta  ajuns la Guvern nu mai sunt bani europeni care să vină în România. Oficialii de la Regio au contat paralizia administraţiei publice româneşti”, a precizat Cristian Preda.

Prim vicepreşedintele PDL a adăugat că ,,este interesat” să afle care este ,,opinia domnului Leonard Orban, fost Comisar European care pare să anunţe de câte ori intervine public mai degrabă stări de fapt decât acţiuni pe care le asumă ministerul pe care îl conduce domnia sa”:

„Domnul Orban vine de fiecare dată şi constată. Un ministru nu trebuie să facă analize, trebuie să acţioneze, să ne spună care e calea de urmat”.